VIDEO-FOTO: Sute de mii de oameni l-au așteptat pe Papa Francisc la Blaj. Klaus Iohannis, baie de mulțime


PANORAMă 360°

Apasă și glisează pentru a privi în jur

Sute de mii de oameni veniți din toată țara l-au așteptat dis-de-dimineață la Blaj pe Papa Francisc. Unii credincioși, dornici să prindă un loc cât mai în față au intra pe Câmpia Libertății chiar și de la ora 6 dimineața. Papa Francisc a sosit cu coloana oficială în jurul orei 10:50 și a fost aplaudat de mulțime. El a salutat din mașina sa blindată, special concepută pentru acest eveniment. Înainte să urce pe scenă, sanctitatea sa s-a oprit în dreptul unei platforme special concepute pentru oamenii cu dizabilități. Acolo el i-a atins pe cap și i-a salutat respectos.

Klaus Iohannis, baie de mulțime

Președintele României Klaus Iohannis însoțit de soția sa au  sosit pe Câmpia Libertății în jurul orei 10:40  , cu puțin timp înaintea Papei Francisc. Mulțimea i-a aplaudat și au strigat: „Hristos a înviat!” iar răspunsul președintelui a fost: „Adevărat a înviat!”

Papa Francisc a ținut un discurs simplu dar foarte important pentru omenire. Acesta a vorbit despre simplitate, smerenie, iertare și Dumnezeu. Acesta și-a cerut iertare în numele Bisericii pentru discriminarea comunităților de romi de-a lungul timpului dar și a altor oameni persecutați pentru credința lor.

Importanța evenimentului a fost dată de ceremonia de beatificare a celor șapte episcopi greco-catolici martiri: Ioan Bălan, Ioan Suciu, Tit Liviu Chinezu, Alexandru Rusu, Valeriu Traian Frenţiu, Vasile Aftenie şi Iuliu Hossu. Rudele acestora s-au aflat în primul rând.

Dacă ai ceva de spus, spune!!!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.