Screen Shot 2016-02-02 at 20.25.34

quickmobile

DEZAMĂGIT! 

Acesta este cuvântul cu care încep acest articol. Vreau să-mi povestesc pățania cu site-ul QUICKMOBILE.RO aka SC ELECTRO DISTRIBUTION SRL, în speranța că alți oameni să nu fie nevoiți să arunce banii pe produse și servicii de proastă calitate.

În data de 12.01.2016, mi-am comandat de pe site-ul lor un gadget care promitea multe, promitea doar. Client de bună credință, am achitat suma de 338 de lei cu cardul bancar și am completat toate datele de livrare. În data de 14.01.2016, ora 16:23, am intrat în posesia coletului și l-am desfăcut. Deoarece l-am cumpărat ca să-l folosesc, am început configurarea lui, respectând toate instrucțiunile oferite de producător. Nu a trecut mult timp până să-mi dau seama ce fel de țeapă chinezească mi-am luat. Nu se conecta sub nici o formă la router, aplicația producătorului nu găsea gadget-ul, iar ora nu se sincroniza cu serverul. Am testat produsul primit cu următoarele dispozitive: ROUTERE-D-link 636l, D-link 850l și diverse hotspoturi create special; TELEFOANE MOBILE-Iphone 5S, Samsung Galaxy Camera GC-100K și Samsung S6 Edge. Mai mult: aparatul nu stătea fixat de baza de încărcare, în clipul producătorului fiind fixat pe perete, perfect vertical.

Ghinion, al meu nu stătea DELOC !!! NIMIC NU FUNCȚIONA !!!

Conform legii, orice persoană fizică poate returna un produs cumpărat online în termen de 14 zile calendaristice. Astfel, în data de 16.01.2016, ora 22:40, am completat formularul de retur prezent pe site-ul QUICKMOBILE.RO și am ambalat produsul cu mare atenție, chiar am făcut și niște fotografii doveditoare.

Screen Shot 2016-02-02 at 21.23.20wtmk

În data de 18.01.2016, ora 12:00, un curier a preluat coletul, fiind sigilat în prezența sa. Un angajat QUICKMOBILE.RO a preluat coletul de retur în data de 20.01.2016, ora 12:27, urmând ca produsul să fie verificat și suma de bani să-mi fie restituită. Menționez că produsul era în starea inițială de livrare, fără lovituri sau alte probleme estetice, doar a fost testat și nu s-a intervenit la montarea lui pe perete.

 7 ZILE DE AȘTEPTARE 

Deși, coletul a fost recepționat în data de 20.01.2016, răspunsul din partea lor mi-a fost transmis prin e-mail în data de 27.01.2016, ora 11:28, având următorul mesaj:

„Buna ziua,

Va multumim ca ati apelat la Service-Return.com. In urma verificarilor facute de catre colegii din service va informam ca aparatul dvs a fost refuzat la retur deoarece: “Produsul nu se afla in starea de la vanzare: Prezinta zgarieturi pe ecran.” In folderul atasat, va rog sa gasiti pozele pentru produsul ORVIBO Detector de gaz si monoxid de carbon, trimis la retur cu fisa ZIC – 2050. Pentru orice alte nelamuriri sau alte intrebari legate de functionalitatea dispozitivului dvs, va rugam nu ezitati sa ne contactati. 

Cu drag, 
Echipa Service–Return.com!

PRODUS TRIMIS IMPECABIL 

Bulversat de motivul invocat, respectiv „zgârieturi pe display”, știind că produsul a fost manipulat cu grijă și nu prezenta nici un fel de defect estetic în momentul trimiterii către QUICKMOBILE.RO, am trimis  în data de 27.01.2016, ora 11:54 , următorul e-mail:

„Bună ziua,

Primiți acest e-mail, deoarece refuzul dumneavoastră de a accepta returnarea produsului cumpărat de către mine de pe site-ul https://www.quickmobile.ro, MĂ SCANDALIZEAZĂ. Sunt extrem de curios care sunt motivele și mai ales, care sunt problemele de neconformitate găsite și invocate de dumneavoastră. Menționez că: produsul cumpărat nu a respectat parametrii expuși pe site și nici în clipul de prezentare al producătorului, produsul fiind testat cu foarte mare atenție. Imediat după primirea produsului au fost constatate primele nemulțumiri și am decis să îl returnez. Conform legilor în vigoare, orice persoană fizică are dreptul să returneze produsul în maximum 14 zile de la intrarea lui în posesie. Am specificat și în formularul de retur nemulțumirile mele față de produs, deși nu eram obligat.

Vă aduc la cunoștință pe această cale, că dacă nu mi se returnează contravaloarea produsului, mă simt nevoit să public pe site-ul http://furios4you.com  un articol documentat și adevărat despre modul cum a decurs această achiziție regretabilă, fiind publicate materiale foto de la primirea / ambalarea produsului. Mai mult, mă simt obligat moral să avertizez următorii potențiali clienți să vă ocolească site-ul. Dacă nu se poate rezolva această problemă pe cale amiabilă, o să apelez și la OPC, instituție care deși unsă bine de corporații, poate să încline (mi se pare normal) și de partea consumatorului.

Dacă doar 338 de lei costă reputația dumneavoastră,

atunci vă meritați anti-reclama ! 

DORESC SĂ PRIMESC TOATE DOCUMENTELE JUSTIFICATIVE.

P.S: Aveți grijă ce trimiteți, o să fie totul publicat !!!”

QUICKMOBILE.RO – PRODUSUL NU SE AFLĂ ÎN STARE DE VÂNZARE

„Buna ziua,

Va multumim ca ati apelat la Service-Return.com.

In conformitate cu dispozitiile art. 9 din OUG 34/2014, cumparatorul, nemultumit de performantele sau calitatea produsului, sau daca constata ca produsul nu corespunde cerintelor sale, are dreptul de a denunta unilateral contractul in termen de 14 zile calendaristice de la data primirii produsului. In cazul denuntarii contractului, produsul trebuie sa fie in starea de la vanzare, insotit de toate accesoriile, manualele de utilizare si eventualele softuri incluse, precum si certificatul de garantie (original), iar cutia acestuia sa nu fie deteriorata.  Nu fac obiectul denuntarii unilaterale a contractului produsele deteriorate sau care prezinta defectiuni din culpa cumparatorului, precum si cele care au fost desfacute ori ale caror piese au fost inlocuite si nici produsele nefunctionale care fac obiectul reparatiilor sau inlocuirii lor in baza garantiei.

Produsul dumneavoastra nu se afla in starea de la vanzare, acesta prezinta zgarieturi pe ecran. Pentru orice alte nelamuriri sau alte intrebari legate de functionalitatea dispozitivului dvs, va rugam nu ezitati sa ne contactati.

Cu drag,
Echipa Service–Return.com!”

FOTOGRAFIILE PRIMITE DE LA SERVICE

RAMA ȘI GRILA SUNT DE ALTĂ CULOARE

Service-ul QUICKMOBILE.RO mi-a trimis poze cu defectul estetic constatat, însă nu se poate observa exact dacă acel produs fotografiat este cel trimis de mine sau un alt produs defect. Mai mult, culoarea grilei și a ramei nu coincid cu produsul original. Produsul original are grila metalică de culoare neagră, iar rama display-ului de culoare argintie. Însă, în fotografiile primite, grila și rama sunt de culoare maro (ruginiu).

AU REFUZAT SĂ RĂSPUNDĂ LA ÎNTREBĂRILE ADRESATE 

„Bună ziua, 

Dacă produsul a fost sau nu zgâriat de către mine, o să stabilească OPC-ul. Eu dețin fotografii realizate la împachetarea produsului pentru a fi livrat către quickmobile. Fotografiile care mi le-ați furnizat pe e-mail nu sunt concludente, rama și sita aparatului sunt de altă culoare decât originalul. Așa arată aparatul original? Din metal negru s-a transformat, la transport, în ruginiu? Eu știu că negrul este negru, nu maro (ruginiu).  

În altă ordine de idei:

 1) De ce aparatul ORVIBO cumpărat nu poate sta fix de baza de încărcare exact ca în clipul de prezentare? ( https://www.youtube.com/watch?v=Z_s10RLds7Q ) minutul 1:25 

În prezentarea produsului se vorbește despre prindere magnetică, lucru neconstatat de către mine. Aparatul, în forma în care mi-a fost livrat, nu putea fi pus vertical, riscând să cadă din baza de încărcare.  Sincer, nu m-aș mira să spuneți că l-am desfăcut și am sustras părțile din „fer” sau chiar întreg câmpul magnetic, fiind deja celebrii cu scoateri abuzive din garanție și găsirea unor motive aberante: zgârieturi, crăpături.

2) De ce aparatul ORVIBO cumpărat nu se poate conecta la router (testat cu D-link 636l ,  D-link 850l + crearea unor hospoturi externe) și să-și seteze ora după el? Sau arătați o altă modalitate de a seta ora aparatului Oribilo. 

3) De ce aparatul ORVIBO cumpărat nu este găsit de aplicația KEPLER (aplicația oficială a producătorului ) și nu poate fi accesat pentru monitorizarea lui, așa cum specifică site-ul producătorului? Testat cu Iphone 5S, Samsung Galaxy Cameră GC-100 și Samsung Galaxy S6 Edge. 

Accept să fie făcut orice test al produslui în service-ul dumneavoastră și să-mi fie comunicate oficial rezultatele, acestea fiind anexate la reclamația de la OPC.

Mulțumesc!”

După ce am trimis un alt e-mail, prin care i-am presat puțin,

am primit următorul text:

„Buna ziua,

Va multumim ca ati apelat la Service-Return.com. S-au transmis informatiile pentru a fi verificate. Urmeaza sa revenim cu un raspuns.”

 PRODUSUL A FOST TRIMIS CĂTRE MINE FĂRĂ ALTE EXPLICAȚII 

IMG_4875wtmk

Pe lângă faptul că nu mi-au răspuns la întrebările adresate, nu m-au anunțat despre statusul reclamației mele, hotărând să-mi livreze produsul. Nu am fost sunat de nici un curier și nici căutat la adresa indicată.

Dacă dați o simplă căutare pe google, o să vedeți că băieții de la QUICKMOBILE.RO au tot felul de reclamații la activ:  cu telefoane scoase abuziv din garanție sau cu zgârieturi și alte defecte survenite în service-ul lor.

A FOST DEPUSĂ O PLÂNGERE LA AUTORITATEA PENTRU PROTECȚIA CONSUMATORULUI ȘI AȘTEPT REZULTATELE ANCHETEI.

PÂNĂ ATUNCI, NU O SĂ RIDIC NICI UN COLET VENIT DIN PARTEA LOR ! 

 SĂ VĂ FIE RUȘINE !!!

 

UPDATE 1 IMPORTANT

În data de 15 februarie 2016, ora 10:30, am fost sunat de o doamnă de la OPC Baia Mare care mi-a comunicat rezultatul reclamației mele: „O să vă contacteze cei de la quickmobile.ro și o să vă restituie banii”. A urmat apoi un e-mail din partea quikmobile.ro pe care-l redau integral:

„Bună ziua,

Vă scriu în legătură cu returul dvs. cu numărul ZIC-2050 pentru produsul ORVIBO Detector de gaz și monoxid de carbon. În urma discuțiilor purtate cu partenerul nostru Service Return și a unor verificări mai ample a lotului din care și produsul dvs. face parte, s-a luat decizia ca returul dvs. să fie aprobat.

Ne cerem scuze pentru inconvenientele create și vă asigurăm că acest caz este unul izolat, iar returul va fi soluționat în cel mai scurt timp. Astfel că dvs. aveți posibilitatea în acest moment de a opta pentru returnarea sumei sau pentru înlocuirea produsului.

Pentru detalii și suport vă stăm la dispoziție.

Cu stimă”

A fost transmis IBAN-UL contului meu și urmează ca în maxim 14 zile să-mi fie livrați banii. 

UPDATE 2

În data de 17.02.2016, ora 10:56, SC ELECTRON DISTRIBUTION SRL a livrat contravaloarea produsului  în contul meu personal. 

Anunțuri

Despre Buzdugan Dan-Claudiu FURIOS4YOU

Jurnalist/ Fotograf/ Editor Foto-Video/ Expert IT

13 răspunsuri »

 1. Salut, Dan,

  Iți mulțumim că ai apelat la Service-Return și dorim să clarificam o serie de nelămuriri în ceea ce privește produsul pe care l-ai trimis către noi.

  Fotografiile pe care ți le-am furnizat sunt aferente produsului returnat, schimbarea nuanței de culoare fiind un efect obișnuit în cazul fotografiilor realizate într-un cadru cu lumină caldă, provenită de la o lampă de service. De asemenea, pentru a putea evidenția starea produsului recepționat, acestea sunt fotografiate în detaliu (zoom in) încă din momentul primirii coletului, astfel încât să nu existe confuzii legate de originea produselor. La fel am procedat și în cazul tău, după cum poți vedea în pozele pe care ți le-am trimis.

  Având în vedere că nu ai ridicat încă produsul de la Fan Courier, acesta va ajunge în curând în posesia noastră și vom reveni în atenția ta cu un nou set de fotografii, realizate de data aceasta, la lumină rece.

  Dacă te mai putem ajuta și cu alte informații, nu ezita să ne contactezi.

  Mulțumim,
  Echipa Service-Return.com

  Apreciază

  • Salut, Service-Return,

   Observ cu stupoare că în continuarea, citești printre rânduri ! V-am trimis 3-4 mail-uri și de fiecare dată ați evitat să-mi răspundeți la cele 3 întrebări adresate !

   „1) De ce aparatul ORVIBO cumpărat nu poate sta fix de baza de încărcare exact ca în clipul de prezentare? ( https://www.youtube.com/watch?v=Z_s10RLds7Q ) minutul 1:25

   În prezentarea produsului se vorbește despre prindere magnetică, lucru neconstatat de către mine. Aparatul, în forma în care mi-a fost livrat, nu putea fi pus vertical, riscând să cadă din baza de încărcare. Sincer, nu m-aș mira să spuneți că l-am desfăcut și am sustras părțile din „fer” sau chiar întreg câmpul magnetic, fiind deja celebrii cu scoateri abuzive din garanție și găsirea unor motive aberante: zgârieturi, crăpături.

   2) De ce aparatul ORVIBO cumpărat nu se poate conecta la router (testat cu D-link 636l , D-link 850l + crearea unor hospoturi externe) și să-și seteze ora după el? Sau arătați o altă modalitate de a seta ora aparatului Oribilo.

   3) De ce aparatul ORVIBO cumpărat nu este găsit de aplicația KEPLER (aplicația oficială a producătorului ) și nu poate fi accesat pentru monitorizarea lui, așa cum specifică site-ul producătorului? Testat cu Iphone 5S, Samsung Galaxy Cameră GC-100 și Samsung Galaxy S6 Edge.

   Accept să fie făcut orice test al produslui în service-ul dumneavoastră și să-mi fie comunicate oficial rezultatele, acestea fiind anexate la reclamația de la OPC.

   DE CE EZITAȚI SĂ-MI RĂSPUNDEȚI LA ÎNTREBĂRI? DE CE NU DORIȚI SĂ DOVEDIȚI DACĂ APARATUL FUNCȚIONEAZĂ SAU NU OPTIM?

   COLET REFUZAT?

   Având în vedere că nu am fost sunat de către curier și nici căutat la locația indicată, nu se poate vorbi despre refuzul coletului. Ceea ce nu înțelegeți voi, cei de la quickmobile.ro este următorul lucru: Eu mă pot lipsi de cei 338 de lei, însă voi vă puteți lipsi de câteva mii de clienți?

   Mulțumesc

   Apreciază

   • Salut, Dan,

    Nu am răspuns la aceste întrebări, întrucât acestea nu fac referire la domeniul nostru de activitate – comercializarea produsului și serviciile de service. La aceste întrebări îți poate răspunde cu exactitate doar producătorul și nu noi (în calitate de service), ori QuickMobile (în calitate de comerciant).

    Astfel, pentru clarificarea acestor aspecte, îți recomandăm să iei legătură cu producătorul device-ului. După cum bine știi, produsul a fost livrat sigilat.

    În ceea ce privește coletul, îți reamintim de mesajul primit de la Fan Courier (postat în articolul tău original), în care se precizează faptul că un reprezentant al acestora te-a contactat în ziua respectivă pentru a-ți livra produsul.

    Îți mulțumim și revenim cu noul set de fotografii de îndată ce primim coletul.
    Echipa Service-Return.

    Apreciază

  • radu spune:

   Quickmobile.ro este cel mai neserios site din Romania. Am trimis telefonul in garantie si cica a suferit soc mecanic. Totul era impecabil, fara nici o zgarietura sau lovitura. Nici eu nu recomand

   Apreciază

 2. Bună ziua,

  Eu doream produsul FUNCȚIONAL !!! Nu am timp și energie să comand aiurea de pe internet iar apoi să abuzez de dreptul meu de a-l returna. Dacă service-ul dumneavoastră nu vrea să se ocupe de această problemă , atunci vă rog trimiteți produsul la producător ca să fie testat. Eu nu-l mai doresc. Chiar dacă îl zgariam, cum afirmați dumneavoastră, asta nu înseamnă că produsul nu trebuia să funcționeze exact ca în clipul de prezentare.

  Mulțumesc

  Apreciază

 3. Cristian Silva spune:

  eu am trimis de 2 ori telefonul in service-ul lor si pot spune ca a venit mai stricat decat l-am trimis. total neprofesionisti. pe langa faptul ca nu stiu sa le repare, au si o atitudine sfidatoare. pe scurt, chiar isi bat joc de clienti

  Apreciază

 4. Horatiu spune:

  quickmobile aduce telefoane mobile de pe piata neagra. De aceea sunt preturile mai mici decat la celelalte magazine. Astfel nu primeste garantie de la producator iar orice reparatie ijn garantie s-ar face din cheltuiala proprie. Asa ca scoaterea din garantie a terminalelor pe motive aberante este la ordinea zilei. RUSINE !!!

  Apreciază

 5. Daniel spune:

  Cei de la QuickMobile sunt de evitat. Vând produse de calitate îndoielnică, fără certificat de garanție în unele cazuri, iar pe partea de Service se pare că sunt setați pe modul safe: clientul e întotdeauna de vină. Un vot negativ din partea mea pentru ei!!

  Apreciază

 6. Raul spune:

  ce s-a mai intamplat? ai primit raspuns de la OPC ?

  Apreciază

  • Salut,
   Da, am primit raspuns de la OPC. Este publicat un UPDATE la finalul articolului !

   „UPDATE IMPORTANT

   În data de 15 februarie 2016, ora 10:30, am fost sunat de o doamnă de la OPC Baia Mare care mi-a comunicat rezultatul reclamației mele: „O să vă contacteze cei de la quickmobile.ro și o să vă restituie banii”. A urmat apoi un e-mail din partea quikmobile.ro pe care-l redau integral:

   „Bună ziua,

   Vă scriu în legătură cu returul dvs. cu numărul ZIC-2050 pentru produsul ORVIBO Detector de gaz și monoxid de carbon. În urma discuțiilor purtate cu partenerul nostru Service Return și a unor verificări mai ample a lotului din care și produsul dvs. face parte, s-a luat decizia ca returul dvs. să fie aprobat.

   Ne cerem scuze pentru inconvenientele create și vă asigurăm că acest caz este unul izolat, iar returul va fi soluționat în cel mai scurt timp. Astfel că dvs. aveți posibilitatea în acest moment de a opta pentru returnarea sumei sau pentru înlocuirea produsului.

   Pentru detalii și suport vă stăm la dispoziție.

   Cu stimă”

   A fost transmis IBAN-UL contului meu și urmează ca în maxim 14 zile să-mi fie livrați banii. „

   Apreciază

 7. vami spune:

  excroci ce sa mai spun si eu am patit cu un telefon pe care l-am aruncat in martie 2016

  Apreciază

Dacă ai ceva de spus, spune!!!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s