Nu vindem alcool şi tutun minorilor.Major la 6 ani


La un magazin oarecare (nu are rost să-i dau numele că la toate găsim aceeaşi problemă) este lipit pe usă următorul afiş: “Nu vindem minorilor! Produse din tutun şi alcool Conform legii bla bla nu contează că noi tot vindem”  Stăteam eu liniştit la rând când deodată apare o fătucă de maxim şase ani să cumpere bere. Zic hai să văd dacă o serveşte că no cică nu e voie să se vândă alcool sau tutun minorilor. Cumpăr şi încep să mă uit pierdut prin jur trăgând un pic de timp având telefonul pe recording poate poate o serveşte cu râvnita bere. Ce doriţi domnişoara? O sticlă de bere Goldenbrau .Îi zice totalul, fătuca plăteşte şi pleacă liniştită cu berea. Este un exemplu nasol dintre sutele care se găsesc în toată ţara. Nicăieri nu se respectă legea şi lumea nu se gândeşte decât la profit. Ce o doare capu pe vânzătoare că copilul e minor atâta timp când îşi vinde marfa? Ce contează că un copil de 13 ani e “mort de beat” printre blocuri din moment ce ea primeşte steluţe aurite pentru „cea mai profesionistă vânzătoare cu cele mai mari vânzări săptămânale”. În America au introdus nişte “tonomate” care dacă nu bagi buletinul şi suflii în muştiuc nu îţi dă alcool. Trebuie să nu fi băut şi să ai peste 21 de ani. Oriunde în lume se pune un mare accent pentru siguranţa minorilor şi protecţia consumatorului. La noi oricine cumpără de la tutun sau alcool până la cine ştie ce minuni fără să fie oprit de nimeni. Cică nimeni nu e mai presus de lege dar văd că legea cam arde în cazanele iadului aşa de adânc a căzut.Vânzătoarea văzându-mă că mă tot învârt pe acolo, simţindu-se cu musca pe căciulă mă întreabă :”Mai doriţi ceva?”  Nu nu mulţumesc.:)) Ruşine vânzătoarei.

Publicitate

6 gânduri despre „Nu vindem alcool şi tutun minorilor.Major la 6 ani

  1. Legile la noi sunt hartie igienica pentru cei cu tupeu si decalog pentru posesorii de educatie.Profitul e singura lege ce mai functioneaza in mirifica noastra tara. Asta in timp ce fuga de responsabilitate e noul sport national.

    Apreciază

  2. pe langa micile derapaje morfo-sintactice am observat un spirit aventurier de investigatie jurnalistica. Pai bine mai Buzdule, da’ tu fix la Tata Floarea in colt ti-ai gasit sa investighezi? Crezi ca micuta intreprindere cu iz de bojdeuca e problema in tara asta? Vanzatoarea e mafiotul care sfideaza legea cu un tupeu dambovitean? Decat sa studiezi legislatia comertului de produse de risc mai bine ai lua in vizor abuzul minorilor. Cel mai probabil ta’su era prea matol sa mai numere bani, asa ca si-a trimis copilul sa cumpere. Nu cunosc pusti carora sa le placa bautura asta amara. Sunt la varsta la care ar manca doar dulciuri. Mentalitatea de rahat e problema, inca din faza fundamentala: familia, celula de baza a societatii.

    Apreciază

  3. I went to the dentist a few weeks ago to have my braces on. I’ m still having difficulty in eating because of the wires. I also observed that I’ m having a lot of cuts inside my mouth because of the wires and I consider it very undesirable.

    Apreciază

Dacă ai ceva de spus, spune!!!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.