VIDEO-Comisar șef de poliție, Tiberiu Iulian Ivancea: „Vor fi introduse trei noi infracțiuni în legea 61”


Pe site-ul MAI a fost afișat un proiect de lege în dezbatere publică pentru întărirea autorității polițistului. Acest proiect de lege dorește să vină în ajutorul organelor de urmărire penală sau de ordine publică care au contact direct cu cetățeanul. Dacă aceste modificări sunt aprobate, orice persoană care împiedică un polițist să-și exercite atribuțiile de serviciu riscă închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă. Aici au fost exemplificate anumite cazuri în care anumite persoane, prieteni cu cel legitimat, încearcă să împiedice polițistul să-și facă meseria.

Deasemenea dacă un cetățean adresează cuvinte jignitoare sau arată anumite gesturi obscene către polițist, poate fi privat de libertate de la 3 luni la 1 an sau poate scăpa cu o amendă consistentă.

Nu scapă nici petrecăreții sau nuntașii care deranjează locatarii din blocurile aflate în vecinătate. Dacă agentul constatator avertizează repetat că volumul muzicii este prea mare și deranjant, aplicând în aceelasi timp și sancțiuni, are dreptul de a începe urmărirea penală a celui reclamat, faptă ce îl poate trimite la închisoare pe o perioadă de la 3 luni și până la 1 an. Deasemenea poate scăpa doar cu o amendă penală destul de mare.

„Legea 61 va suferi câteva modificări în sensul în care vor fi introduse trei noi infracțiuni. Astfel devine infracțiune împiedicarea polițistului să-și exercite obligațiile de serviciu (pedeapsa propusă este închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă). Deasemenea devine infracțiune întrebuințarea în public de cuvinte, expresii sau gesturi jignitoare sau obscene în mod nemijlocit la adresa unui organ de urmărire penală sau de ordine publică aflată în exercitarea atribuțiilor de serviciu (se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amendă) și poate cea mai de impact infracțiune ce se va introduce se referă la continuare efectuării unor fapte prin care se tulbură folosința locuinței locatarilor dintr-un imobil (închisoare de la 3 luni și până la 3 ani sau cu amendă).” a declarat Comisar șef de poliție, Tiberiu Iulian Ivancea

Dacă ai ceva de spus, spune!!!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.