VIDEO-FOTO: Ateliere meșteșugărești, războaie daco-romane și teatru antic la Festivalul Roman Apulum 2016


DSC_9730wtmkMii de persoane au fost prezente în perioada 6-8 Mai, la a patra ediție a Festivalui Roman Apulum, organizat la Alba-Iulia. Atelierele meșteșugărești, războaiele daco-romane și piesele de teatru antic au fost principalele atracții. Cei care au dorit, au avut ocazia să îmbrace o armură romană și să pornească la „luptă”.

DSC_9657wtmkCopii au avut șansa să-și bată singuri câteva monede romane sau dacice, aflând astfel că regii acelor timpuri și rezultatele unor războaie, erau ilustrate pe bucățile rotunde de aur și argint. O matriță pentru realizarea banilor costă în jur la 400 de euro și sunt necesare câteva săptămâni pentru prelucrarea ei manuală.

DSC_0541wtmk

Festivalul nu se putea termina așa cu una cu două, cu un sec „la revedere”. Peste 250 de reenactori – soldați romani, războinici daci și gladiatori, s-au aliniat pentru bătălia finală. Au zburat zeci de săgeți, s-au aruncat cu sulițe iar lupta corp la corp a fost foarte dură. Romanii au fost mai puternici și i-au învins pe războinicii daci, făcându-i să se sinucidă.

VEZI GALERIA FOTO

Dacă ai ceva de spus, spune!!!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.