VIDEO: Roboții au fost pe cont propriu la RobotX „The Beach Bots”. Drumul de la kernel panic la victorie.


DSC_8604wtmkStudenții pasionați de robotică au participat vineri, 22 aprilie, începând cu ora 11, la Robotx „The Beach Bots”, concurs organizat în holul Facultății de Inginerie din Sibiu. Echipe din Cluj-Napoca, București și Polonia și-au prezentat roboții și s-au duelat la etapa națională a concursului RobotX. Marquardt și Continental sunt firmele cele mai apropiate de studenți, pe care-i sponsorizează  și îndrumă.

Tema de anul acesta a fost plaja, roboții având misiunea de a aranja tot felul de lucruri prin perimetrul memorat, de la a închide ușile cabinelor de probă și până la a prinde câți mai mulți peștișori. Roboții au fost pe cont propriu, doar ei și rândurile de cod ce le rulau prin procesoare. Au avut la dispoziție 90 de secunde ca să ducă misiunea la bun sfârșit și să-și facă creatorii mândrii.

Indiferent de cine câștigă într-un concurs, un lucru este cert: toată lumea a muncit din greu pentru a realiza de la 0, un robot. La RobotX nu vorbim despre ceva teleghidat, ci despre adevărate invenții, de la senzori de distanță, module magnetice și până la recunoaștere 3D.

DSC_8581wtmkLa eveniment au participat prof. univ.dr. ing. Ioan Bondrea, rectorul Universităţii „Lucian Blaga” și Liviu Roşca, decanul Facultăţii de Inginerie. Aceștia i-au felicitat pe studenții participanți.

„Concursul RobotX combină pasiunea cu amuzamentul, distracția cu tehnologia de vârf, prietenia cu creativitatea și educația.” a declarat Liviu Roşca, decanul Facultăţii de Inginerie

Dacă ai ceva de spus, spune!!!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.