Problemă rezolvată, nu se poate!!!! – Primăria Municipiului Sibiu și Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu spun că totul este OK



Screen shot 2015-02-24 at 7.29.53 PMÎn urma articolului publicat în data de 24 februarie 2015 („Cel mai “grăbit” semafor pietonal se află la Sibiu. Oamenii sunt foarte nemulțumiți!!!”), în care arătam un semafor pietonal ce oferea trecătorilor doar 13 secunde pe culoarea verde (insuficiente pentru o traversare completă) , Primăria Sibiu și IPJ Sibiu spun că totul este OK.

În concluzie, folosiți altă trecere de pietoni sau așteptați cuminți pe refugiul pietonal culoarea VERDE. Așa este la Sibiu, 10 metri în 3 minute:)) 

„Timpul de semaforizare a fost fixat mai scurt datorită amplasării trecerii de pietoni în imediata apropiere a sensului giratoriu. Un timp mai îndelungat pentru traversarea pietonilor ar înseamna blocarea traficului în intersecția foarte aglomerată. De asemenea, bulevardul Mihai Viteazu are în această zonă o insulă mediană care poate fi utilizată ca refugiu pentru pietoni.” a declarat Mirela Gligore, Șef Serviciu Presă şi Comunicare din cadrul Primăriei Sibiu

Screen shot 2015-03-11 at 7.30.59 PMScreen shot 2015-03-11 at 7.31.18 PM

20 de gânduri despre „Problemă rezolvată, nu se poate!!!! – Primăria Municipiului Sibiu și Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu spun că totul este OK

  1. RUSINE PRIMARIEI SIBIU. Doamna Fodor, facem si noi ceva pentru Sibiu? Chiar asa scumpe sunt 7 secunde in plus care pot preveni anumite accidente cu pietoni? Rusine!!!!

    Apreciază

  2. SERIOS???? Deci sa inteleg ca soferii sunt mult mai importanti (ei care au centura de siguranta, airbag-uri si alte masuri de siguranta) decat PIETONII. RUSINE RUSINE

    „Un timp mai îndelungat pentru traversarea pietonilor ar înseamna blocarea traficului în intersecția foarte aglomerată.”

    Apreciază

  3. Eu cred ca se cam exagereaza in acest articol situatia de fapt.
    Acele masuratori sunt realizate de specialisti, avand ca reper viteza de deplasare a unui individ normal, mediu.

    In ordonanta de urgenta a guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, art.167, alin. 1, lit c prevede ca „pietonului ii este interzis să prelungească timpul de traversare a drumului public, să se oprească ori să se întoarcă pe trecerile pentru pietoni care nu sunt prevăzute cu semafoare;”

    Asta e situatia drumurilor pe care nu se afla semafoare, ci doar zebre. Stim cu totii ca anumite persoane normale „se lalaie” cateodata mai mult decat persoanele cu dizabilitati cand traverseaza o strada fara semafor. Ei bine, in cazul strazilor prevazute cu semafoare, pietonul se poate „lalai” oricat, atata timp cat trece strada in timpii prevazuti de semafor. Numai ca romanii sunt obisnuiti sa fie necivilizati si sa incurce aiurea traficul si asa supra aglomerat. In tarile mai civilizate, poti sa ajungi sa stai si 3 minute pana sa treci strada iar timpul de trecere e aproximativ la fel, deoarece semafoarele sunt prevazute cu comanda pt pietoni care sa fie actionata strict cand se doreste a se trece strada.
    In plus, din ce-mi amintesc eu, atat in calitate de pieton cat si ca sofer, semaforul de la Teatrul National Radu Stanca are prevazut acelasi timp pentru trecerea strazii, respectiv 13 secunde, iar strada din acea zona masoara aceeasi distanta ca si cea de pe Mihai Viteazu(ochiometric).
    Parerea mea e ca oamenii ar trebui sa isi miste fizicul(sunt dragut) mai repede si sa se adapteze situatiei, deoarece unde e trafic aglomerat si mai ales, unde sunt oameni necivilizati e mereu haos(vedeti Bucuresti).

    Apreciază

      1. In tot filmuletul ai sa vezi, atat oameni care se misca mai repede cat si oameni care „o lalaie” 😁. Eu fiind si sofer, imi place sa trec normal, nu sa dansez pe trecerea de pietoni, astfel incat sa nu incurc nici traficul rutier, deoarece nici mie nu-mi plac acei oameni care merg cu viteza melcului pe acea strada. Exista si alte treceri pe Bd. Mihai Viteazu. Se pot folosi si alea fara nicio problema, daca se doreste. Doar ca aici, fiind vorba de o trecere in apropierea unei intersectii, trebuie sa nu fie incurcata circulatia din sensul giratoriu. Imagineaza-ti doar ce s-ar putea intampla. Suntem obisnuiti sa vedem doar ce vrem noi, fara sa luam im calcul toate circumstantele.

        Apreciază

    1. vorbesti numai prostii. unde ai vazut tu 13 secunde la semaforul de la teatru? ce lalait visezi?ce exagerare? este dreptul nostru sa avem timp decent sa traversam strada.

      Apreciază

  4. RUSINE!!! Din cauza voastra Romania e unde e ! In loc sa fiti recunoscatori ca exista oameni care le pasa si sesiseaza greselile voastre le spuneti ca e ok!!! Dupa ce incep sa moara pietonii sa vedeti ce va blocheaza voua constiinta!!!!

    Apreciază

  5. Bine ca taxele si impozitele se pot majora dar un amarat de semafor pietonal nu se poate remedia prin adaugarea a 5-10 secunde. Vai Doamne, ce probleme se vor produce in intersectie, cozi de 20-30 de kilometri si nervi intinsi la maxim. VRAJEALA DE ADMINISTRATIE LOCALA

    Apreciază

  6. Chiar nu conteaza pietonii din orasul nostru,iar cat priveste acel refugiu,trebuie utilizat.Cat priveste pe conducătorii auto,chiar asa mult ar conta cateva secunde la culoarea rosie?Nu cred!De ce nu se face o alta trecere pietonala la 10m distanta,sa nu mai fie langa sensul giratoriu?

    Apreciază

  7. la capitolul reactie, primaria Sibiu are un mare MINUS. Poate daca era strada unui deputat/ primar/ parlamentar, imediat se instalau pasarele, trecere de pieton cu butoane pentru pietoni, etc

    Apreciază

  8. Buna seara, parerea mea ca daca se mareste timpul de traversare se blocheaza intersectia mai mult decat ramane blocata cu timpul alocat actuall trecerii se pietoni. EVENTUAL o solutie ar fi micsorarea timpului de asteptare la rosu la pietoni sau verde la automobile, astfel incat sa se micsoreze timpul se asteptare al pietonilor.

    Apreciază

  9. De ce e atat de greu in tara asta sa schimbi ceva? Ne place sa ne complacem…
    Ne place sa stam cu mainile in san sa dam la manivela sa treaca viata pe langa noi!!! Ce era atat de greu sa accepti o parere buna a unui om ca este prea putin timp sa traversezi si sa schimbi ceva in bine??? Rusine ca ne pasa mai mult de soferii care au airbaguri si centuri in caz de accedent decat de pietonii care sunt neprotejati de nimic!!!

    Apreciază

Dacă ai ceva de spus, spune!!!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.