„Scumpirea” analfabetismului


IMG_2225Taxă pe cultură?! Auzi la ei! Bine că nu pun taxă și pe inteligență. Cum se mai ivește vreun neuron, cum hop și ei: Plătește că ești prea deștept!

Păi normal, poate, dintr-o dată, ca prin magie, devine poporul prea deștept și îi dă jos pe cei mai deștepți de sus. Sau, mai bine zis, după ce umblă hai-hui prin partidele politice și ajung și ei să facă o vizită pe la putere, trebuie să lase o urmă ca să aibă cu ce se lăuda mai târziu: Băi, legea aia eu am dat-o! Tu îți dai seama cine sunt? Te pui cu mine? Dacă, odată, îndemnul era: Scrieți, băieți, scrieți, orice și oricum, numai să scrieți!  Acum îndemnul te poate aduce la sapă de lemn, dacă nu ești un scriitor prea renumit. Iar din punctul de vedere al cititorului, dacă mai amintim de procentul de analfabetism, ajungem să ne tâmpim și mai mult cu trecerea generațiilor. Și, totuși, să vedem și partea bună: suntem din nou unici, căci numai în România se pot da astfel de legi.

Întrebarea e: pe viitor, ne dorim să fim unici în întreaga lume sau doar ne limităm la a fi țara UNICA din UE? Așa că, dragi români, mesajul e simplu: Ce tot citiți atât? Cultivați-vă mai puțin!

Galgante

Dacă ai ceva de spus, spune!!!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.