M-am săturat de toți „IT-iştii” lui peşte prăjit. 10 sfaturi ca să nu apelezi la ei


Astăzi mi-am ascuțit coasă și am început să tăi ușor ușor toate buruienile ce au crescut peste site. Am lucrat la tot felul de proiecte, profitabile sau non, cu oameni buni și dila dila. Astfel în timpul liber am lenevit din plin. Da, știu, v-am cam neglijat.

Vorbim astăzi despre o categorie de oameni care dacă au acasă un calculator cât dulapul și un cd zgâriat cu Windows XP, sunt „IT-iști” consacrați. Și dacă au mai și căscat / adormit la câte o emisiune „I like IT”, pentru ei acea experiență este egală cu un doctorat în IT. Deci au practic flecma binară, pe care o scuipă asupra ta, un neștiutor.

itinstalare

Pentru „IT-istul” lui peste castrat, tu ești prostul absolut iar el este inventatorul calculatorului. Oricât de multe argumente ai aduce, fie ele cât de evidente, demonstrate chiar, în ochii lui tot prost rămâi. ALARMANT este faptul că din ce în ce mai mulți oameni apelează la un astfel de „IT-ist” atunci când pleacă să-și cumpere un pc/ laptop sau tabletă. În 80% din cazuri, cumpărătorul pleacă acasă având un produs nepotrivit nevoilor sale.

Angajații din magazinele specializate IT sunt oameni pregătiți care te vor ajuta și îndruma spre un produs adecvat, așa că ai ÎNCREDERE în ei. Lasă-l pe micul muc să vorbească-n gol despre cât de prost e produsul respectiv. Cu siguranță ABEREAZĂ.

Windows piratat, drivere canci sau programe luate de pe marginea drumului

Subiectul nostru principal, nici nu vrea să audă de Windows original. Are el acasă o suita de dvd-uri cu tot felul de programe 2015. Cum să recomande el o bucată de plastic rotundă care costă 500 sau 600 de lei?! Ei bine, cel care își dorește un laptop, al naibii că pune botul și zice: „Pfff, prea scump!!! Mi-l pune băiatu”

Cum lucrează un asemenea om înzestrat cu puteri supra binare

untitled-copy

Ajungi cu laptopul la „IT-ist” și încearcă să-ți instaleze sistemul de operare. Nimerește cumva unitatea dvd însă nu pornește instalarea.Încearcă toate F-uruile și intră cumva în BIOS. Ajunge la pasul cu partiționarea hard-ului și rezultă asta: C (system) 15 GB și pe D (date) restul. Mai face ce face pe acolo și îi dă bluescreen. Oftează că să pară suprasolicitat de munca pe care o face și să te facă practic să-i verși mai mulți leuți. Mai încearcă de câteva ori și tot bluescreen. Te trimite la magazin cu laptopul că cică e defect și nu se poate instala nimic pe el. Ba mai mult, te minte că apăr mesaje ciudate: „Nu se poate accesa memoria RAM” sau „Windows-ul nu este compatibil cu acest laptop”. Ajungi la magazin nervos/ă și începi să zbieri că vrei banii înapoi, că ai un băiat super deștept care se știe la calculatoare și că ai încredere în el și că el știe și că el aia și aia. Îți este demonstrat că laptopul funcționează normal și te întorci acasă. Între timp „prietenul” tău „gugălește” să vadă ce nu a făcut bine. Găsește pe un forum un brother de-al lui și-l luminează. Îți pune într- un final un sistem de operare piratat pe 32 biți deși tu ai 8 GB de RAM. Folosești doar 2.87, că no, e la modă. Peste câteva săptămâni primeşti cadou de la Microsoft un UPDATE şi pac, Windows blocat.

Drivere canci

drivere

Driverele ți le instalează de pe „cautdrivererapidpentruunfraier.mă.ta” și îți merge totul că fânul. De multe ori ai driverele „instalate” ca în poza de mai sus:)) Îți mai instalează și 3-4 programe antivirus că TREBUIE și GATA. Ești bun de plată. Zice satisfăcut că a făcut treabă bună și îți cere monetarul. Majoritatea cer 50 sau 100 de lei însă mai nou am văzut că e la modă bancnotă de 200 lei. 200 lei pentru ce? Pentru un RAHAT? Păi tu-l faci gratis aproape zilnic:))

Atunci când totul începe să se miște cu viteză melcului turbat și începi să suni disperat după „IT-ist”, se dă ocupat și îți mai cere 100 lei (transport + hackereală) și tot nu rezolvă nimic. Te trimite la magazin că SIGUR e o problemă cu produsul, că el știe, că doar are 2 facultăți în informatică. Dai încă 50 lei pe benzină și încă 20 lei pe calmante. Ajungi la magazin și îți este explicat cât de „profesionist” a lucrat tipul. Îţi dai un pumn în faţă (sincer chiar meriţi) şi pleci supărat spre casă.

10 sfaturi ca să nu apelezi la „IT-iştii” lui peste prăjit

1- O să-ţi instaleze un Windows piratat (şanse mari să fie pe 32 biti)

2- O să te miri de ce nu îţi merge reţeaua sau wireless-ul iar el să zică că e totul ok

3- Cu siguranţă o să faci drumuri inutile la magazin şi te cerţi aiurea cu lumea

4- Rişti să-ţi desfacă produsul care este in garanţie pe motiv că “el ştie ce face”

5- Rişti să-l primeşti înapoi fără ceva RAM sau cu un hdd vechi şi obosit

6- Apelând la el,  îl motivezi involuntar să prostească alte persoane “deşteptăciunea” lui

7- Nu o să-ţi meargă niciodată la fel de bine ca un Windows original

8- Dacă vine un control peste tine, eşti BUN de plată şi eventual faci închisoare

9- Omul care chiar e IT-ist şi promovează/instalează software original, moare de foame

10- O să păteşti 50,100 sau chiar 200 lei pentru un lucru făcut de mântuială

HAVE FUN AND BUY WINDOWS

6 gânduri despre „M-am săturat de toți „IT-iştii” lui peşte prăjit. 10 sfaturi ca să nu apelezi la ei

  1. Am în spate ceva ani de helpdesk la două firme cu peste 200 de angajați. Situație, așadar: prieten cu probleme mari cu calculatorul. I-am spus că i-l fac, dar trebuie să aștepte 2 zile, căci eram foarte prins în clipa aia. Pentru calculatorul lui plănuiam deja să sacrific din timpul meu liber de sâmbătă. N-a avut răbdare. A apelat la un „specialist”, al cărui anunț l-a găsit în stația de tramvai. L-a costat 150 lei. Notebook-ul a ajuns să meargă mai greu decât înainte de „instalare”. Rezultat? A mai așteptat o săptămână până a ajuns cu el la mine. După 3 ore și ceva beri, notebook-ul a ajuns în starea normală de funcționare. Tot în starea aia este și acum, după 8 luni, că na, i-am explicat și cum să și-l țină în parametri optimi.
    Mneah, când nu ai răbdare…plătești. De cele mai multe ori, degeaba.

    Apreciază

  2. M-am amuzat copios, sincer. Însă, eu și tata ne ocupăm de așa ceva. Nu tot timpul, ci când apelează ceva prieteni de-ai prietenilor și tot așa. Chestia e că în mare parte stăm să reparăm niște chestii făcute de niște idioți ca cei precizați în articolul tău. Culmea, tot nu pricep cum un sistem de operare (W7) la mine rezistă cel puțin 1 an și fac toate drăcoveniile pe el, iar un prieten căruia îi pun Windows-ul, se bulește în două săptămâni. Nici acum nu încerc să decodez fapta asta, dar se întâmplă. Când cineva își cumpără un PC/Laptop/Smartphone/Tabletă îl întreb ce are de gând să facă cu acel dispozitiv. Să descarce manele sau să-și dea duhul pe Facebook? În funcție de necesități, îi recomand un dispozitiv care să îi ofere experiențe ireproșabile, dar caut și ceva mai de buzunar, totuși. Eu așa fac în loc să apelez la ăia de ÎNCREDERE care-mi recomandă mie HP și alte tâmpenii.. Nu suport HP-urile. Să rămână la imprimantele lor, zic.

    Nu mă declar IT-ist licențiat. Nu am cum. N-am facultatea specifică, însă mi-am băgat nasul în PC-uri de la 6 ani și am testat multe pe propria piele și propriul PC, dar au fost cu succes. Așa am ajuns să ofer sfaturi cunoscuților în materie de PC-uri și mai nou smartphone-uri/tablete pentru că zilnic le folosesc și le aflu câteva secrete.

    Ca să-nchei, umorul tău m-a făcut să văd partea bună a proștilor pe care i-am întâlnit de-a lungul perioadei! :))

    Apreciază

Dacă ai ceva de spus, spune!!!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.