Jurnalistǎ ameninţatǎ şi agresatǎ de un “bodyguard” la Music Media Awards. Domnule primar Klaus Iohannis, nu mai angajaţi golani pe banii noştri


ASSAULT SECURITY este numele firmei de pazǎ implicate în acest incident

Mai multe detalii pe AICI


agresorO jurnalistǎ din Sibiu a fost agresatǎ şi ameninţatǎ de “firma” de pazǎ angajatǎ pentru gala Music Media Awards. În cursul zilei de astǎzi a fost depusǎ o plângere la Primǎrie şi Poliţie, care condamnǎ modul barbar prin care mass-media a fost tratatǎ.

Asearǎ am fost şi eu acolo, cu aparatul în spate şi camera video atârnatǎ de gât, încercând sǎ-mi fac cât mai bine treaba. Nici prin cap nu-mi trecea cǎ o sǎ vǎd cum nişte golani îmi agreseazǎ verbal şi fizic colegii. Ba mai mult, au luat şi aparatul foto la pǎlmuit.

La fiecare pas al nostru, ei aveau ceva de comentat. Ba cǎ nu vede lumea în spate, ba cǎ ne-a expirat timpul, ba cǎ “hai ieşi afarǎ cǎ aşa vreau eu”. Ne scoteau din spaţiul special amenajat cu rândul, cǎ aşa e în România, totul e preferenţial. Dacǎ îi întrebam de ce nu ne dau pace, ei dǎdeau vina pe superior.

“Mai ai 2 minute şi dupǎ aceea ieşi afarǎ” zice un “securet” cǎtre mine, convins cǎ o sǎ pic ca secerat la ordinul sǎu. Întrebat fulgerǎtor “de ce?” se rǎsteşte: “Sǎ mai intre şi ceilalţi!!!”. Las cǎ este loc destul, zic zâmbitor şi îmi vǎd în continuare de treabǎ. Abia acum îmi dau seama ce noroc chior am avut, puteam sǎ iau un bocanc în gurǎ.

Acum cǎ a fost depusǎ o plângere oficialǎ, treaba se cam împute. Încep sǎ iasǎ la ivealǎ detalii extrem de suspecte privind organizarea securitǎţii la Media Music Awards. Dacǎ e sǎ fiu sincer pânǎ la capǎt, toatǎ organizarea a fost de „kkt”, de la sonorizare şi pânǎ la sistemele de fum care suflau aer rece şi binenţeles, au nenorocit oamenii din primele rânduri.

No staţi jos? Bun, îi dǎm drumu…..

MMA nu a contractat o firmǎ specializatǎ de pazǎ, astfel bodyguarzii erau “de ocazie”

Unde au dispǎrut dotǎrile obligatorii ale „agenţilor” (spray-ul lacrimogen şi bastonul)?

Inadmisibil ca la un eveniment finanţat din bani publici, sǎ nu ai o pazǎ profesionistǎ

Este incredibil ca în 2013, mass-media sǎ nu îşi poatǎ face treaba din cauza unor golani

11 gânduri despre „Jurnalistǎ ameninţatǎ şi agresatǎ de un “bodyguard” la Music Media Awards. Domnule primar Klaus Iohannis, nu mai angajaţi golani pe banii noştri

  1. Buna ziua,
    Media Music Awards 2013 :
    – a adus la Sibiu cele mai multe vedete „pe mp”
    -este singurul eveniment muzical organizat vreodata in Romania si transmis in 50 de tari (anul trecut a fost in 17 tari)
    – evenimentul muzical cu cel mai mare Mediaplan organizat vreodata in Romania, (banuiesc ca ati observat promovarea imensa de care a beneficiat)
    -au fost adusi mai multi artisti decat s-a stabilit la inceputul anului si mult mai multe vedete care sa decerneze premii, ceea ce inseamna costuri mult mai mari asumate de catre organizator;
    – s-au adus 55 de jurnalisti de la Bucuresti care nu au intampinat probleme de organizare sau securitate;
    – au fost interventii live pe Pro Tv la „happy Hour” , pe prima tv la „Focus Monden” , Kanal D la Stiri , „Teo” , „Wow Bizz” .La ce eveniment din Sibiu a mai fost asa ceva?
    -jurnalistii au fost lasati anul acesta in premiera alaturi de vedete in CIT;
    – in centrul de presa am oferit jurnalistilor protocol , catering si altele beneficii;
    – a fost lasata toata presa (locala si nationala) sa faca poze la covorul verde chiar din apropierea acestuia nu dupa gard asa cum era stabilit;
    Acestea sunt doar o parte din aspectele pe care ati omis sa le mentionati despre organizatorii MMA.
    De ce nu scrieti ca MMA 2013 a ocupat in proportie 89% hotelurile din Sibiu?
    Daca va uitati in tabelul pe care l-ati completat cand ati primit acreditarea de presa scria foarte clar ca nu va este permis sa faceti poze sau sa filmati mai mult de 5 minute in fata scenei , lucru pe care multi din presa nu au binevoit sa il respecte.
    Aceasta conditie nu este inventata de noi ci este impusa la orice eveniment de acest gen transmis in direct.In mod normal in acea zona sensibila nici nu se prea da acces presei dar am zis sa dam aceasta posibilitate si uite cu ce ne-am ales.
    Organizatorii Media Music Awards sunt in deplina legalitate pentru ca au contract PLATIT cu jandarmeria care este peste orice firma de paza din Romania, contract cu firma Ordis Security pentru anumite zone si pentru ca anul trecut am avut niste probleme grave cu o firma de Security din Sibiu am decis ca anul acesta partea de VIP Security sa o gestionam intern si sa facem contracte individuale cu 30 de persoane selectate , cu experienta care au actionat sub indrumarea garzii de corp a lui Julio Iglesias.Toti acestia au actionat sub indrumarea comandantului jandarmeriei cu care era semnat contractul.
    Asadar exista contract chiar cu mai multe firme de paza nu doar cu una.Nu mai aruncati va rog cu afirmatii nefondate.Prima data contactati va rog organizatorul si cereti informatii.Nu m-a contactat nimeni din presa pana acum sa discute cu mine pe tema aceasta .
    In ceea ce priveste presupusa agresiune nu ne pronuntam pentru ca este in curs de cercetare, dar daca se dovedeste a fi reala cine a gresit sa plateasca.
    Sistemele industriale de fum pe care D-voastra nu le-ati mai vazut niciodata in Piata Mare au fost menite sa faca showul de lasere vizibil , show de lasere unic in Romania asigurat de o firma specializata din Anglia.
    Toata aceasta promovare a evenimentului se reflecta asupra imaginii orasului pentru ca este mentionat numele acestuia de fiecare data.Asadar Sibiul are cel mai mult de castigat de pe urma acestui eveniment.
    De ce nu va uitati ca editia de anul trecut a fost sustinuta 100 % cu bani privati si nu s-a beneficiat de nici o finantare publica?Organizatorul a sustinut toate costurile
    Media Music Awards 2013 a avut un efectiv de securitate format din aproximativ 100 de persoane (fara precedent la un eveniment muzical din Sibiu) si nu s-a inregistrat nici un incident in afara de acesta aflat in curs de cercetare de catre organele competente.
    Va dati seama cat dificila a fost asigurarea securitatii unui numar atat de mare de vedete si am reusit fara probleme cu personalul selectat.
    Organizatorul fiind originar din Sibiu a dorit neaparat sa organizeze acest eveniment aici si nu la Bucuresti chiar si cu un mare efort financiar pentru a primi acum reclamatii generale din cauza unui singur incident culmea tocmai din partea presei locale.
    Asa cum v-am mentionat mai sus noi am incercat sa respectam presa chiar mai mult decat anul trecut prin diferitele avantaje si nu am procedat gresit sau ilegal.Daca se dovedeste ca aceasta persoana contractata de noi pentru a asigura securitatea intr-o anumita zona a actionat contrar legii sa raspunda si ne cerem scuze public.Dar nu puteti generaliza pentru un presupus gest gresit al unui colaborator si sa aruncati cu noroi in intregul eveniment.
    Este pacat pentru efortul imens depus de toate persoanele (300 de oameni) implicati in organizarea acestui eveniment sa il denigrati atat de usor.Nu este deloc un eveniment usor de organizat si responsabilitatea este extrem de mare.
    Pentru a va imagina cat de complex este evenimentul va spun doar ca au fost 1354 de ecusoane.Din acest detaliu puteti trage concluziile necesare.
    Pentru orice detaliu va stau la dispozitie pe tibi.marian@mediamusicawards.com .
    Va multumesc,

    Apreciază

  2. Firma de paza esta TIbi Marian Security -director executiv-Mihai mandric-cu licenta si acte in regula.NU mai amestecati alte firme din Sibiu.

    Apreciază

Dacă ai ceva de spus, spune!!!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.