FURIOS4YOU NEWS&FUN acuză FUSION SIBIU de concurenţă neloială şi încălcarea dreptului la liberă exprimare


Site-ul de ştiri şi divertisment “FURIOS4YOU NEWS&FUN http://furios4you.com ” din Sibiu, acuză oficial firma “FUSION Sibiu http://fusion.com.ro “ de concurenţă neloială şi încălcarea dreptului la liberă exprimare. Totul a pornit în urma evenimentului intitulat “Harlem Shake în Piaţa Mare” din 23 februarie 2013, atunci când reporterul nostru a filmat cele mai importante momente ale “dansului”. Materialul video a fost realizat cu aparatura noastră, într-un spaţiu public, fără a încălca nici o regulă privind drepturile de autor. Imediat după ce montajul video a fost finalizat, am încărcat totul pe canalul propriu de youtube şi implicit pe site-ul nostru.

Datorită rapidităţii cu care am redactat şi publicat articolul, mai multe site-uri de ştiri (MEDIAFAX, PRO TV, GÂNDUL, RONDUL DE SIBIU) ne-au preluat materialul video, fiind considerată o ştire de interes naţional. În doar două zile aveam deja peste 30000 de vizualizări video şi peste 45000 de citiri unice la articol. Varianta oficială creată de cei de la “FUSION SIBIU” a fost postată abia după două zile de la eveniment iar numărul mare de vizualizări înregistrate la materialul nostru, a stârnit o mega frustrare. După ce au văzut că în trei zile au strâns abia 7000 de vizualizări, au “ucis” concurenţa. Astfel ne-au raportat materialul video ca încălcând drepturile de autor, acesta fiind şters până la soluţionarea situaţiei. Ei bine, mă întreb retoric, ce drepturi de autor poţi avea asupra unui dans devenit deja viral, conţinând o coloană sonoră la fel de cunoscută?

Pe materialul nostru video se vede o mulţime de oameni care dansează haotic pe melodia “Harlem Shake”, fără să se vadă sigla FUSION SIBIU sau angajaţii firmei. Practic FUSION SIBIU nu poate pretinde drepturi de autor asupra materialului publicat de noi, totul desfăşurându-se pe domeniul public, cu acces liber şi fără a afişa nici o notificare privind restricţiile de filmare. Dacă acest abuz nu este stopat, ne vedem nevoiţi să protestăm prin purtarea unor tricouri personalizate, făcând cunoscută problema noastră. O să publicăm articole în care să ne arătăm nemulţumirea faţă de abuzul făcut de  “FUSION SIBIU” , prin care şi-au “ucis” abuziv concurenţa.

FURIOS4YOU NEWS&FUN cere firmei FUSION SIBIU scuze publice

harlem

8 gânduri despre „FURIOS4YOU NEWS&FUN acuză FUSION SIBIU de concurenţă neloială şi încălcarea dreptului la liberă exprimare

  1. Nu asa se face concurenta.Concurenta loiala o faceti prin promtitudinea cu care postati materialele video si nu printr-o minciuna. Daca nu sunteti in stare sa faceti un material video de doamne ajuta, lasati-va de meserie, nu mai chinuiti aparatura video. FILMAREA ESTE O ARTA IAR VOI NU SUNTETI ARTISTI.

    Apreciază

Dacă ai ceva de spus, spune!!!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.