Liga Suporterilor Sibieni clarifică afirmaţiile primarului Klaus Johannis: “stadionul funcţionează impecabil. (…) Pe gazon se poate juca foarte bine, tribuna este pusă la punct…”


FOTO: http://oradesibiu.ro
FOTO: http://oradesibiu.ro

Liga Suporterilor Sibieni a trimis către mass-media un comunicat prin care îşi arătă nemulţumirea faţă de starea stadionului de fotbal. O altă nemulţumire este legată de posibila mutare a echipei sibiene la Mediaş, asta în condiţiile în care terenul nu se poate considera unul de liga I. După ce primarul Klaus Johannis a afirmat că atât gazonul cât şi tribuna sunt în stare perfectă de funcţionare, suporterii doresc să arate că lucrurile nu sunt atât de “verzi”.

Iată comunicatul trimis:

„În calitate de asociaţie sportivă al carui principal obiectiv este promovarea sportului sibian, ne simţim datori să facem câteva precizări suplimentare cu privire la declaraţiile domnului primarului Klaus Johannis din emisiunea “Raluca şi Răzvan” difuzată de TV Eveniment Sibiu în data de 23 aprilie a.c. conform cărora “stadionul funcţionează impecabil. (…) Pe gazon se poate juca foarte bine, tribuna este pusă la punct…”.

Declaraţiile domnului primar au survenit în contextul afirmaţiei preşedintelui echipei CSU Voinţa Sibiu care a anunţat posibila mutare a echipei sibiene la
Mediaş în cazul în care nu se vor face îmbunătăţirile necesare stadionului gazdă pentru a corespunde criteriilor de licenţiere.

Trebuie precizat ca Voinţa Sibiu a evoluat cu derogare specială atât în turul campionatului cât şi în retur, având în vedere faptul că Stadionul Municipal nu răspunde întru totul cerinţelor minime impuse echipelor din Liga 1 de către forurile competente. Acest fapt nu va mai fi posibil în ediţia viitoare a Ligii 1.

Sunt cel puţin două puncte esenţiale fără de care arena sibiană nu poate primi acceptul comisiei de licenţiere: refacerea gazonului – care în prezent se află într-o stare jalnică, cu gropi şi denivelări, fiind format din iarbă şi trifoi; instalarea unei nocturne.

Acestea sunt investiţiile minim necesare asupra unui stadion care nu aparţine Voinţei Sibiu, ci întregii comunităţi.

Înţelegem şi suntem de acord că investiţia în stadion trebuie condiţionată şi de rezultatele echipei care evolueză pe acesta dar, în acest sens, dorim să aducem în vederea opiniei publice condiţiile precare caracteristice tuturor bazelor sportive din oraş. Posibila exilare la Mediaş a echipei Voinţa nu este o dorinţă a nimănui din anturajul echipei ci o consecinţă impusă de dosarul de licenţiere a FRF care nu poate omologa stadionul Municipal în actuala stare.

Liga Suporterilor Sibieni, la fel ca toti iubitorii de fotbal sibieni, nu doreşte să ia în calcul mutarea echipei la Mediaş. Sportul sibian are nevoie ca această formaţie să rămână la Sibiu, meciurile echipei de fotbal fiind, actualmente, cele care provoacă cea mai mare audienţă în jurul unei mişcări sportive. Partidele de acasă ale Voinţei au fost vizionate doar de la stadion de 77 500 de spectatori, media de 5 536 de fani per meci plasând echipa noastră a 6-a într-un top al audienţelor pe stadione în actualul sezon, conform Gazeta Sporturilor, 24 aprilie 2012.

Ne distanţăm de orice conflict politic sau de interese pe care îl poate isca existenţa echipei CSU Voinţa Sibiu şi cerem ca toţi cei de care depinde rămânerea echipei şi în sezonul următor la Sibiu să conlucreze pentru susţinerea sportului sibian, primul obiectiv al asociaţie “Liga Suporterilor Sibieni”.

Să nu uităm că echipa este în primul rând a sibienilor iubitori de fotbal care işi doresc ca oraşul nostru, de care ne mândrim, să rămână acolo unde îi este de altfel locul – pe prima scenă a competiţiilor sportive. Asociaţia „Liga Suporterilor Sibieni”

Un gând despre „Liga Suporterilor Sibieni clarifică afirmaţiile primarului Klaus Johannis: “stadionul funcţionează impecabil. (…) Pe gazon se poate juca foarte bine, tribuna este pusă la punct…”

  1. Foarte bun subiectul! Felicitari! Consider ca totul depinde de rezultatele echipei! Poate ramanerea in Liga 1 conditioneaza si justifica investitiile necesare arenei municipale!Rabdare pana la sfarsitul acestui sezon!

    Apreciază

Dacă ai ceva de spus, spune!!!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.