SIMULARE DE PROCES: 12 studenţi la drept s-au întrecut în pledoarii


Facultatea de drept Simion Bărnuţiu din Sibiu în colaborare cu societatea de avocatură Suciu şi Asociaţii, a organizat miercuri, începând cu ora 11, o simulare de procese. Prin acesta s-a dorit punerea studenţilor în postura unor avocaţi adevăraţi. Îmbrăcaţi în hainele specifice meseriei, studenţii au luat pe rând cuvântul, luptând astfel pentru câştigarea cazului. Emoţiile nu au întârziat să apară însă au fost depăşite cu brio.

Primul caz

Prima echipă a avut misiunea de a dezbate problema unui cetăţean căruia i-a fost promisă o locuinţă neexistentă, ea urmând a fi construită într-un anumit termen. Omul a plătit suma de 13800 euro în speranţa că după termenul prevăzut în contract, cheile de la uşă îi vor fi în buzunar. Ei bine, treaba este mult mai complicată decât pare, fiind nevoie de un judecător pentru a clarifica situaţia.


Al doilea caz

Casa, curtea şi grădina aparţin unui cetăţean român care doreşte să plece definitiv în Germania. Ca să nu lase imobilul în paragină, înainte de a pleca, lasă o procură unor prieteni prin care aceştia au dreptul să o administreze. Ei bine, întoarcerea în ţară îi aduce acestuia un mare şoc. Casa nu mai era pe numele lui. Vezi cum au susţinut studenţii acest caz.

Al treilea caz

Ultimul caz, după părerea mea, a fost cel mai interesant. Din nou, lucrurile par extrem de simple. Un apartament, un proprietar şi un cumpărător. Ce putea merge prost? Ei bine, multe. După ce a plătit un avans de 81500 euro, cumpărătorului îi mai trebuiau restul de bani, respectiv 33500 de euro. Din cauza problemelor financiare , omul nu a mai putut achita la timp restul de bani. O să piardă sau nu avansul? Răspunsul este în materialul video!!!


Acordarea de diplome participanţilor şi

desemnarea celor doi câştigători

Sas Luciana şi Bordea Alin au reuşit să-i impresioneze pe adevăraţii avocaţi. Astfel ei au câştigat un premiu în valoare de 250 Euro şi şansa de a reprezenta Sibiul la faza naţională. FELICITĂRI

Dacă ai ceva de spus, spune!!!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.