Copiii cu autism şi-au expus desenele în sala Bibliotecii Astra. Extrem de puţină lume interesată, să vă fie ruşine!!!


Avem timp de facebook, messenger, cluburi şi manele însă când vine vorba de o expoziţie de desen, realizată tocmai de nişte copii cu autism, zicem pas fără să ezităm. Biblioteca Astra a găzduit acum câteva zile o expoziţie de desen prin care a dorit să arate că şi copii cu autism sunt talentaţi. Mulţi dintre noi nu am putea să realizăm nici un sfert din complexitatea desenelor. Am fost extrem de iritat şi degustat de nepăsarea lumii faţă de aceste cazuri. Până la urmă, mergeai la o expoziţie, nu trebuia să donezi nici un ban şi nici să boceşti “săracii copii”. Însă sala a fost aproape goală. Oare de ce? Dacă venea coadă de maimuţă şi parizel, sala era tot goală? Nu am nimic cu nici un gen muzical, artist, botanist sau ce mai vreţi voi, însă nu pot înţelege tinerii care merg în club, se rup în figuri, pleacă acasă rupţi de beţi iar a doua zi povestesc ore-n şir pe internet despre cum a fost în oraş. Băgăm la înaintare scuze “nu am timp” şi credem că l-am prostit pe respectivul. Fals, chiar şi cel mai ocupat om de pe planetă, are timp liber dacă vrea el să-şi facă. Aşa că noi nu vrem, nu că nu putem! Dar până la urmă, fiecare este liber să facă ce vrea. Păcat de acei copii.

8 gânduri despre „Copiii cu autism şi-au expus desenele în sala Bibliotecii Astra. Extrem de puţină lume interesată, să vă fie ruşine!!!

  1. Câtă dreptate ai Dane…aceeaşi problema şi aici. Oamenii mereu se plâng de lipsa unor activităţi cuturale, iar când ele există -exact cum spui tu- nu participă… şi când spun activităţi culturale nu mă refer la concerte de manele sau activitate (non)literară pe fb…:)

    Apreciază

  2. Am fost la expozitia respectiva. Tocmai coboram de la „Adulti”. Heck, copilul ala deseneaza mai bine decat studentii mei de la arhitectura din anul I (scuze, glumesc- studentii mei sunt niste talentati cu totii). Insa era fix la amiaza, cand majoritatea lucreaza.Iar mediatizarea nu a fost chiar de parizel. A fost un afis afara in fata bibilotecii. Daca nu mi-as face veacul pe acolo, nu stiu de unde altundeva as fi aflat. Din Tribuna, care vine acasa la mine dupa ora 3 dupamasa. Deh.
    Si acum sincer, daca nu trebuia sa fi acolo dpdv profesional, te-ai fi dus? Ai fi plecat pe frigul ala in Turnisor pe gheata doar sa vezi o expo? Si daca nu toti sunt interesati de desenele unui copil talentat inseamna ca sunt manelisti? Hai sa nu fim mai catolici decat papa. Sunt sigura ca au mai existat si alte evenimente artistice la care TU nu ai fost. Sa iti scot ochiii pentru asta? Sa fiu si eu „dezgustata si iritata”? Sala nu era chiar atat de goala, erau copii, parinti, educatori, zapaciti ca si mine care nimerisera acolo din intamplare si care au ramas sa vada ce e. Nu te plange cand nu ai de ce….

    Apreciază

    1. Buna Ada,
      1-daca majoritatea lucrau, de ce sala Brukenthal era plina ochi. Oare niste chitare erau mai importante?
      2-imi pare rau ca nu a fost mai mult mediatizata expozitia
      3-daca vreau sa vad ceva, sa cumpar sau sa ma intalnesc cu cineva, da, ma duc si la -30 e grade
      4-nu am dat cu bata in manelisti, era pur si simplu o enumeratie. daca ma legam strict de ei, da, puteam zice ca am exagerat.
      5-au fost evenimente artistice la care nu am fost, dar nu pentru ca nu m-au interesat. poate am aflat de ele prea tarziu
      6- accept orice critica, urare, felicitare
      7-scriu asa cum simt

      Apreciază

  3. Dupa ce am citit postarea, am dorit sa te intreb cat de promovata a fost expozitia, dar am citit raspunsul tau anterior si am aflat deja ce ma interesa. Esti de acord ca, pe viitor, cand aflam despre astfel de evenimente sa incercam sa le promovam impreuna? Sincer, un astfel de eveniment l-as fi promovat cu placere pe blogul meu.

    Apreciază

Dacă ai ceva de spus, spune!!!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.