Sibienii sunt nevoiţi să facă echilibristică pe trotuarele acoperite cu gheaţăZeci de sibieni sunt nevoiţi să facă adevărate numere de echilibristică atunci când vor să meargă pe trotuarele acoperite cu gheaţă. Chiar dacă joia trecută primarului Sibiului, Klaus Johannis, anunţa că firmele responsabile cu dezăpezirea oraşului au fost informate de problema trotuarelor. Vedem însă că această problemă nu a fost nici acum rezolvată. Tinerii, oamenii cu copii mici sau pensionarii riscă să cadă  în orice moment şi să-şi rupă o mână sau un picior.
“Este foarte periculos, primăria ar trebuie să ia în serios situaţia asta şi chiar rugăm să rezolve problema gheţii din oraş. Toate trotuarele sunt neaccesibile. Atât fetiţa cât şi eu suntem în pericol pe aceste trotuare. Pe ei totdeauna îi prinde nepregătiţi, ne pare foarte rău. Dacă ar ninge numai în Aprilie probabil vor fi pregătiţi!” a declarat un sibian care era alături de fiica sa în vârstă de până-n 7 ani.

“Există pericol pentru oamenii în vârstă mai ales şi chiar şi pentru cei tineri. Dacă cade unul şi îşi rupe piciorul sau cutare e trist, dar ce să-i faci, lumea nu a fost pregătită. Oamenii străzii ar trebui să mai spargă gheaţa ici colo, pentru că ei sunt plătiţi, adică-i plătim noi! a declarat un pensionar amabil

Întrebat cum se descurcă pe un asemenea trotuar îngheţat şi dacă se ţine de vreo balustradă, bătrânelul a răspuns amuzat: “Mă ţin de plasă, adică merg mai încet ca să pot reuşi.”

Oamenii au început să spargă singuri gheaţa

Sibienii au început să spargă gheaţa de pe trotuare chiar dacă nu erau obligaţi de lege. Astfel unii sibieni s-au înarmat cu mături şi lopeţi, toate aceste pentru a oferi trecătorilor un trotuar curat.

“Nu sunt la mine la scară, acolo am sparg gheaţa azi dimineaţă. Fac asta din spirit civic, pentru că doresc ca trecătorii să nu cadă şi mai ales Doamne fereşte, să-şi fractureze ceva. Să ştiţi că oamenii mă salută şi mă felicită, e un sentiment unic. Să le fie ruşine autorităţilor, şi-au bătut joc de noi.” a declarat persoana din materialul video care spărgea de zori gheaţa de pe trotuar. Cu toate acestea, bărbatul nu a dorit să fie filmat.

5 gânduri despre „Sibienii sunt nevoiţi să facă echilibristică pe trotuarele acoperite cu gheaţă

  1. Ei daca oamenii care nu au nici o problema de echilibru se descurca greu pe trotoarele Sibiului , va dati seama ce se intampla cu persoanele cu handicap care se afla in imposibilitatea de a se tine pe picioare pe aceste patinaje ad-hoc oferite de natura. Am vazut insa multi oameni care sparg gheata de pe trotoarele din fata blocurilor. Si imi creste inima cand se intampal asta. E primul pas spre spiritul civic care aduce civilizatia.

    Apreciază

  2. Asa ceva gasesti inclusiv in Bucuresti… Partea mai rea este ca pe multe portiuni s-a pus sare, iar zapada de deasupra s-a transformat in acel „pesmet” care ascunde sub el un adevarat patinoar natural… Cred ca, printre altele, ar fi bine sa ne reamintim aceste momente atunci cand vom vota autoritatile locale!

    Apreciază

Dacă ai ceva de spus, spune!!!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.