Sibienii au făcut două proteste având un singur scop, salvarea Smurd-ului


VEZI LIVE PROTESTELE DIN BUCUREŞTI

http://www.oradesibiu.ro/2012/01/13/video-sute-de-sibieni-l-au-sustinut-pe-raed-arafat-in-piata-mare/


Majoritatea site-urilor şi blog-urilor sibiene au îndemnat populaţia să meargă în Piaţa Mare din Sibiu pentru a-l susţine pe Raed Arafat, creatorul sistemului de urgentă “Smurd”. La ora 13:50, maxim 10 persoane erau prezente în Piaţa Mare. Atunci când i-am întrebat dacă sunt acolo pentru a-l susţine pe Arafat, au negat. Dubele de jandarmi încep să apară. Două în piaţă şi una pe o străduţă (bine ascunsă). După jumătate de oră, peste 20 de persoane erau strânse lângă primărie. Aveau pancarte cu texte pro Arafat.
“Dr Raed Arafat suntem alături de tine”, “Salvaţi Smurd-ul”, “Smurd-ul are nevoie de noi”, “Spune nu desfinţării sistemului sanitar” sau “Jos Băsescu”

Jandarmeria intervine
Costel Dogaru, Şeful Jandarmeriei, intervine în mulţime şi încearcă să-i intimideze pe manifestanţi.
“Este o adunare publică neautorizată. Plecaţi sau o să folosim forţa”
Sibienii speriaţi se conformează. Aşa puţini cum au fost, au plecat spre casele lor, speriaţi de mulţimea de jandarmi. Însă nu toţi s-au lăsat intimidaţi. Cei care au rămas în Piaţă Mare, au strigat mai bine de două ore diverse lozinci: “Haideţi cu noi”, “Nu vă fie frică” sau “Haideţi să salvăm Smurd-ul”.

În jurul orei 18:00 lumea a început să vină

Dacă protestul de la ora 16:00 a fost susţinut de zeci de persoane, acum putem vorbi de sute de manifestanţi. În jur de 150-200 de persoane au venit în centrul Sibiului ca să strige împotriva noului proiect de lege. Oameni de toate vârstele au stat în frig pentru binele sistemului sanitar. Mulţimea a pornit apoi spre Bulevardul Victoriei şi a vrut să meargă până la sediul Smurd. Au fost opriţi însă de jandarmi şi redirecţionaţi spre case.Ei bine, s-au întors în Piaţa Mare. La auzirea unor replici de genul: “Plecaţi sau folosim forţa” câteva persoane au sărit ca arse, zbierând: ”Ce ne faceţi domnule, ne omorâţi?”

Un lucru extrem de emoţionant a fost spus de către un copil prezent la protest

(minutul 13:08)

“Comuniştii ne omorau sufletul dar acuma ăştia ne omoară amândouă şi sufletul şi trupul”

Jandarmeria a filmat totul
Nu puteau să lipsească jandarmii îmbrăcaţi în civili, dotaţi cu camere foto-video. De ce să filmeze totul? Haideţi că vă lămuresc prin următoarea conversaţie prinsă din “zbor”

Şeful Jandarmeriei, Costel Dogaru, la telefon

-Să trăiţi, am avut parte şi de al doilea protest dar am reuşit să-i împrăştiem. Nu vă faceţi probleme, am filmat totul iar în zilele următoare o să-i chem să-i sancţionez”

Am voie să zic că erau mai bine de 5 cameramani „jandarmişti”? Să zic şi de ceilalţi 10 care erau civili? Cred că depăşeau cu mult numărul protestatarilor de la ora 16:00. Ei bine, când au fost 200, nu au mai avut tupeu să-i intimideze.

2 gânduri despre „Sibienii au făcut două proteste având un singur scop, salvarea Smurd-ului

  1. am fost astăzi si noi la protest studenții de la istorie și de la alte specealități și intenționăm să mergem și mâine în piața mare să continuăm să ne oferim sprijinul celor de la București care protestează la ora asta la Cotroceni. maine o să ne strângem la ora 14 00 vino și tu și filmeazăne cât mai multă lume trebuie să vada că încercăm să facem ceva să schimbăm ceva noi vrem ca să organizăm tot așa un fleshmob tot ca astăzi am mai vb cu colegi din camin sperăm să vină cât mai mulți ne vedem mâine la ora 14 00. Salut

    Apreciază

Dacă ai ceva de spus, spune!!!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.