RUŞINE: Magazinul “Familia” de pe Bălcescu nu permite accesul persoanelor cu handicap




Magazinul “Familia” situat pe Nicolae Bălcescu, nu permite accesul persoanelor cu handicap. Aceştia au lipit un afiş cu următorul text: “VĂ RUGĂM NU INTRAŢI CU CĂRUCIOARELE ÎN MAGAZIN”. Păi dacă omul e imobilizat în scaunul cu rotile, îl poate lăsa afară? Ce minte aveţi? Poate el să intre fără cărucior în magazin? Cum? Pe burtă? Târâş ca în armată? Este o discriminare pe faţă şi o să vă arăt obrazul de câte ori trec pe lângă “magazinul” vostru. Sper ca şi cei care citesc acest articol să procedeze la fel. Ruşinică, Ruşinică. Şi cu celălalt afiş ce e? Nu vi se pare că e la fel de ilegal ca şi primul? Auzi domnule: “Personalul magazinului îşi rezervă dreptul de a controla bagajele”. Hai zi zău cu limba scoasă. Sunt curios când o să mă opreşti tu pe mine şi să mă obligi să-ţi arăt ce am în geantă. Haa, nu ştiaţi că nu aveţi voie? Nici măcar paznicii magazinelor, cu câte legitimaţii de agenţi de pază vor ei, nu au dreptul legal să percheziţioneze. Mă crezi suspect de furt şi crezi că ascund ceva sub geacă?

Cheamă poliţia (cei care au dreptul să te percheziţioneze) şi atunci rişti să te faci de cacao. Plus că o să primeşti amendă pentru apelarea unui număr de urgenţă nejustificat.

Tu ce crezi despre această restricţie?

31 de gânduri despre „RUŞINE: Magazinul “Familia” de pe Bălcescu nu permite accesul persoanelor cu handicap

  1. Nu e normal sa se intample asa ceva! Totusi, anunturi de tipul asta sunt expresia mentalitatii pe care o au romanii despre persoanele cu handicap. Discriminarea e normalitate la noi!Daca ai vreo problema te lovesti zilnic de mizerii de tipul asta!

    Apreciază

    1. ce sa iti povestesc …:)))))arati obrazul …..oricum numai prosti se comenteaza pe aici ….eu cunosc magazinu foarte bn si am si lucrat akolo si sa mai intamplat sa vina in magazin cum a fost cazul doamnei si tot timpu sa gasit soluti asa k eu cred k si akum sa incercat sa se gaseasca o solutie dar nu a vrut doamna e clar k urmarea ceva cu tot circu asta …asa k nu mai vb tot prostii k nu e asa cum zicea ea ..de aia o luat ea amenda :)))

      Apreciază

  2. NU SE POATE. putin respect pentru acele persoane. si daca chiar nu a putut sa intre cu caruciorul din n motive (spatiu prea mic, aglomeratie), puteau sa o ajute si sa-i aduca cateva haine sa le vada. cate persoane de acest gen credeti ca ar fi intrat in magazin? 1000 pe luna? nu, e vorba de 4-5 cazuri. ei, pentru 4-5 cazuri cred ca se putea face un efort. rusine conducerii

    Apreciază

  3. Oricum nu prea ai mult loc acolo. Am lucrat o zi La Familia si am fugit la sfarsitul zilei de acolo si de atunci nu am mai intrat. Ce nume nepotrivit- La Familia

    Apreciază

    1. bun, nu ai loc, asta e, dar daca vezi ca cineva vrea sa intre cu caruciorul, nu e mai ok sa te prezinti frumos si ii explici. „Buna ziua, suntem constienti de problema dumneavoastra dar nu cred ca avem spatiu suficient pentru a intra cu caruciorul. Haideti sa gasim o solutie. Ce v-ar interesa si atunci noi o sa va aratam.” Nu ti se pare un discurs foarte politicos fata de afisul discriminatoriu?

      Apreciază

    2. pai sti de ce ai fugit pt k nu iti place sa muncesti ai crezut k dak e magazin de haine o sa stai si te uiti la ele ,,:)))))si sa nu mai spui k nu ai mai intrat pt k minti :)))toti ziceti k nu intrati si cand colo de akolo va cumparati haine :)))

      Apreciază

  4. Strigati La Familia daca sunteti cu mine/ dusmanii mor cand ne descurcam mai bine…

    Eu nu am intrat in magazin ca stiu ca nu prea am ce cumpara de acolo. Numai cand vad vitrina, imi vine sa ma grabesc.
    E foarte urat ce au facut! Sper ca autoritatile sa ia masuri, desi am vazut cam cum se procedeaza pe la noi. Din cate am inteles au primit o sanctiune, dar nu pentru modul cum au procedat cu persoana in cauza, ci pentru altceva. 😦

    Apreciază

    1. aaa … legat de afisul care interzice carucioarele, si eu cred ca e vorba de carucioarele pentru copii, desi ei au dovedit ca nu e asa…

      Apreciază

  5. Gresit … in spatiu privat se pot pune regulu interne …dar HANDICAPATII nu nu pot intelege ce inseamna ‘ spatiu privat ‘ . daca esti de acoord intri …daca nu stai afara cu tot cu copilul tau handicapat…

    Apreciază

    1. gresit. regulamentul de ordine interioara il faci tu, dupa bunul plac dar in baza legii. eu nu cred ca tie ti-ar conveni ca atunci cand mergi la un supermarket, patronul sa te scoata afara ca no, el are regula: „ne rezervam dreptul sa ne alegem clientii”. doar e spatiu privat nu?

      Apreciază

  6. nu mi se pare corect ceea ce faceti pentru ca vorbiti in necunostinta de cauza. asta este variant doamnei respective dar dansa omite cateva detalii si anume: datorita spatiului foatre ingust a fos anuntata sa astepte cateva minute sa se elibereze magazinul pentru a putea intra. reactia dansei a fost una foarte urata incepand sa vorbeasca urat si sa injure. acest lucru vi se pare corect? aceste desuuri nu se spun? de ce oare trebuie sa comentam in necunosinta de cauza. nu am nici o legatura cu aceasta firma, intamplarea a fost sa ma aflu in magazin cu acel incident.cat despre personal nu am ce comenta, pe mine m-au ajuta pentru a-mi gasi produsele dorite si asta cu mare atentie si politicos. poate nu totul e asa cum cred dar nu vreau sa tin cu nimeni asa cum am specificat mai sus. ps: asta nu inseamna ca fac discriminari la pers cu handicap dar in cazul de fata doamna nu are dreptae.

    Apreciază

    1. Se vede clar ca sunteti din interiorulmagazinului. Nu se putine ori m am lovit de obrăznicie si impertinentă personaluiui ( chiar ieri, vezi postare Alexandrescu). O sa nu se întinde cu siguranta, indiferent cine este administratorul. Exista metode ,care vor aduce adevarul la vedere. Pana una alta sa va fie rusine. MAGAZINUT TREBUIE INCHIS, fara discutie sau schimbat administratorul si taica sau care sare la clienti.

      Apreciază

  7. Anuntul era destinat mamelor cu copii in carucioare, de fapt la asta s-au gandit ei cand au pus afisul – o alta forma de discriminare intalnita in foarte multe magazine din Sibiu.

    Apreciază

  8. daca nu r fi asa cum va puteti explica faptul ca tot doamna respectiva a primit amenda si nu aceasta firma. a primit pentru ca a vorbit frumos( ganditi putin logic)mai mai sa ia paznicul la bataie. aven si noi in aceasta tara niste legi la care trebuie sa ne supunem si nu uitai ” libertatea mea se termina acolo unde incepe libertaea ta.”

    Apreciază

    1. Cristina sau cum te cheama ca nu ti-ai dat numele cum am facut eu – lasa vrajeala. Acolo e discriminare pe fata si din ce am aflat eu OPC Sibiu a dat din umeri si nu a facut nimic pentru ca au spus ca este de competenta Consiliului national antidiscriminare – un consiliu de la Bucuresti fara fonduri si resurse… Asta si pentru autorul blogului … poate verifici info si mai presezi sa se intample ceva…

      Apreciază

    2. Cum a primit amenda de la cine? Pai este grav. Femeia trebuie sa va dea in judecata. Sunt martori destui care cunosc atmosfera din acest magazin . Hai sa vedem cine este administratorul si unde a mai lucrat sau lucrează. Eu sunt dezgustata .

      Apreciază

  9. Nu sunt de acord ca personalul unui magazin sa umble in geanta mea. Am patit asa ceva acum 3 ani intr-un supermarket, iar eu si o prietena am fost jignite de catre un angajat in fata a zeci de oameni. La final s-a dovedit ca noi am spus adevarul, iar persoana respectiva nici nu si-a cerut scuze. Produsele ar trebui sa aiba un cip.

    Apreciază

  10. Ieri,21 martie 2018,am trăit momente de umilință in cadrul acestui magazin. Doream sa cumpăr 2 trolere,pentru copiii studenți. la acest raion, care este afara,in fata magazinului a venit cu greu,un „domn” destul de in vârstă si recalcitrant ,artagos, pus pe jigniri .Am dorit sa verific fermoarul produsului dar nu m a lăsat, împingîndu.ma efectiv. Am protestat la atitudinea lui brutală, am solicitat in magazin magazin numarul de telefon aladministratorului ,numele,dar angajatii,au refuzat pentru ca, surpriza, batranul brutal este tatal administratorului. Voi atentiona protectia cumparatorului,pentru ca nu se poate sa fi jignit de maniera”jigodie, nebuna, parasuta ” si altele, intr.un magazin oricare ar fi el. Ma gândesc cum o fi fiul daca tatăl are o asemenea atitudine. Oricum , nu ramane asa, stimate administrator si sper sa răspunzi in fata legii pentru teroarea traspandita printre clienti si printre angajati.

    Apreciază

Dacă ai ceva de spus, spune!!!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.