Vezi explicaţia poliţiei privind încătuşarea unui om al străzii


Către,
Domnul Dan Buzdugan
Portalul de ştiri „Ora de Sibiu”

În conformitate cu solicitarea adresată Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu şi înregistrată cu numărul de mai sus, vă comunicăm următoarele:
În data de 9 decembrie 2011, prin Sistemul Unic Apel de Urgenă 112, I.P.J. Sibiu a fost sesizat cu privire la faptul că, în parcarea din spatele Hotelului Împăratul Romanilor, 3 persoane apelau la mila cetăţenilor, creând dificultăţi conducătorilor auto care intenţionau să parcheze şi tulburând liniştea publică.
La faţa locului a fost direcţionat un echipaj din sistemul de ordine publică al Poliţiei Municipiului Sibiu. În urma verificărilor efectuate şi stabilirii identităţii celor 3 persoane, s-a constat faptul că una dintre acestea, respectiv L. Liviu, se află în atenţia Poliţiei Municipiului Sibiu, respectiv a Poliţiei de Proximitate în vederea audierii în două dosare penale privind infracţiuni prevăzute de Legea nr. 61/1991.
La faţa locului a fost solicitat un agent din cadrul Poliţiei de Proximitate, care a procedat la încătuşarea acestuia şi conducerea la sediul Poliţiei Municipiului Sibiu, în vederea audierii, fiind totodată sancţionat contravenţional pentru apelarea în mod repetat la mila publicului.
Celelalte două persoane au fost conduse la sediul Poliţiei Municipiului Sibiu de către echipajul direcţionat la faţa locului, fiind sancţionate contravenţional pentru apelarea în mod repetat la mila publicului.
Menţionăm faptul că poliţiştii au procedat conform procedurilor legale în vigoare.
Vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate făţă de solicitările dumneavoastră, în condiţiile prevăzute de dispoziţiile legale în vigoare.

Cu stimă,
p. Şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu
Adjunct,
Comisar şef de poliţie,
Ioan FĂGĂDAR

Trei oameni ai străzii au fost ridicaţi în data de 9 Decembrie, de pe strada Xenopol şi au fost conduşi la sediul Poliţiei Sibiu. Unul, mai ghinionist din fire, a primit cadou o pereche de “brăţări”.

“Da ce mă legi că n-am omorât pe nimeni” a strigat omul nedumerit

Şi cum bine ştim, încătuşarea are un anumit protocol, anumiţi paşi şi condiţii. Dacă aşa se foloseşte poliţia română de uniformă, pardon, e strigător la cer. Ştiţi de ce încătuşează oameni “slabi”? Fără adăpost şi condiţie financiară? Niciodată nu o să vedeţi un om al străzii, care nu are bani nici să privească spre clanţă unui birou de avocatură, să dea un poliţist în judecată pentru încătuşare ilegală. Şi hai să fim serioşi, câţi oameni ai străzii, nemâncaţi de 4 zile şi slabi ca naiba, ar putea să răpună un poliţist? Deci faza cu „a fost violent” pică din start.

Iată cazurile în care o persoană poate fi încătuşată:

-dezertori, evadaţi şi recidivisti periculoşi
-urmăriţi, reţinuţi, condamnaţi şi arestaţi preventiv, pe timpul transferării sau al escortării;
-autorii unor infracţiuni contra vieţii persoanei (tâlhărie, ultraj, viol în grup) ori ai altor infracţiuni grave;
-care se manifestă agresiv, sunt violente ori se opun măsurilor legale luate de poliţişti, iar rezistenţa lor nu poate fi înfrântă în alt mod;
-care, datorită stării psihice în care se află, prezintă pericol pentru viaţa şi integritatea lor corporală, a poliţistului sau a altor persoane;

Am fost martor la acea încătuşare ilegală şi am dovezi foto.Tocmai de aceea răspunsul oficial al poliţiei întârzie cu neruşinare. Nu ştiu cum să “croşeteze” o poveste prin care să-i scoată vinovaţi pe acei oameni ai străzii.Ba că au fost violenţi, ba că au furat nu ştiu ce, ba că erau urmăriţi sau că e secret. Greşit, dacă era ceva grav, de interes public, primeam în buletinul de presă, aşa cum primesc alte cazuri în fiecare dimineaţă.

6 gânduri despre „Vezi explicaţia poliţiei privind încătuşarea unui om al străzii

 1. dupa cum spunea in comentariul celuilalt blog…ca la noi, la nime`…politia abuzeaza de putere, dar in acelasi timp nu reuseste sa faca niste chestii elementare, precum limitarea accesului persoanelor neautorizate la locul unui accident soldat cu morti…cu riscul de-a ma repeta, ca la noi, la nime`…si ne mai miram ca fug toti de tara asta , ca de raie…

  Apreciază

 2. Noi suntem de vina ca nu suntem deloc uniti si asa fac ce vor. De la Bucuresti porneste totul de la cei din guvern.Ei sunt legea noi sclavii. Iar din cauza ca nu suntem uniti fac ce vor…mai nou impozitare majorata cu 50% la unele impozite locale, demolari, etc etc…Suntem romani deci avem puterea de a rabda..

  Apreciază

 3. vorbesti de agresivitate , violenta…de multe ori cei de pe strazi sunt violenti…viata ii determina sa fie asa…mediul in care traiesc…si de multe ori oamenii legii trebuiesc sa fie atenti…alteori dau dovada de prea mult exces de zel si ii pedepsesc mai agresiv pe unii…dar nu putine sunt cazurile in care oamenii legii la datorie sunt agresati

  Apreciază

 4. sa fim seriosi dane ..iti apreciez munca pe care o faci dar credema ca acest articol trateaza un caz de abuz minor fara consecinte grave,spun asta pt ca am cunostinta de cazuri grave de incalcare flagranta a drepturilor si libertatilor persoanei..realitatea este ca acesti maimutoii astia uita ca sunt platiti din banii nostri si ne trateaza abuziv de cate ori au prilejul si asta din cauza ca mentalitatea invechita a romaniilor functioneaza pe principiul „las’ ca e bine ca nu am patito mai rau” chiar si atunci cand au dreptate,in loc sa isi caute dreptatea pe toate mijloacele posibile…macar s-ar creea cateva precedente si s-ar mai potoli atitudinea asta de genu’ port uniforma fac ce vreau…simi cugir

  Apreciază

Dacă ai ceva de spus, spune!!!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.