Facultatea de Jurnalistică Sibiu, victima unor huligani


Vezi ce spun studenţii dar şi fostul decan despre acest incident:

http://www.oradesibiu.ro/2011/11/15/video-exclusiv-mesaje-de-protest-scrise-pe-zidurile-facultatii-de-jurnalistica-din-sibiu-ion-dur-este-principalul-vizat-vezi-reactia-acestuia/

http://www.adevarul.ro/locale/sibiu/Mesaje_impotriva_profesorilor_de_la_Jurnalistica_scrise_pe_zidurile_Facultatii_din_Sibiu_0_591541420.html


Facultatea de Jurnalistică Sibiu a devenit ţinta unor huligani, care din prea mult timp liber au scris cu graffiti pe pereţii acesteia. Facultatea trece momentan prin multe probleme organizatorice iar mai toată structura sa a fost “remodelată”. Astfel facultatea şi-a piedut decanul, numele şi anumiţi profesori. Hmm, cam mari pierderile în acest război civil. Cineva supărat foc pe fosta conducere sau pe cercul profesoral, a scris pe faţada facultăţii următorul text :

“Cât firi puternice scuipa-vor acid

DURa comoditate va fi pusă la zid”

Eu cred că este vorba despre o fată/femeie, tocmai din cauza scrisului. Este un scris îngrijit şi tipic pentru o persoană de sex feminin. Bărbaţii în general sunt mai repeziţi şi de multe ori au un scris urât spre indescifrabil. De acţionat singură nici nu se pune problema. Se vede de la o poştă că aici e contribuţia mai multor persoane. Nu poţi să desenezi cu graffiti pe faţada unei instituţii sau chiar pe a unei case fără să te vadă cineva. Cred cu tărie că o persoană era atentă la portarul facultăţii iar cealaltă era undeva la colţul străzii, spionând trecătorii sau chiar poliţia. Şi cum poliţia e “no comment”, au mai rămas de păzit doar trecătorii.

Nu mi se pare normal ca oricine este nemulţumit să se manifeste în felul acesta. Da, este corect că nu suntem băgaţi în seamă atunci când facem o reclamaţie, fie că vorbim despre studenţi sau angajaţi. Dar acum nu trebuie să ieşim în faţă cu “dreptul la libera exprimare” şi să ne auto-minţim că nu am făcut nimic rău. Eu am printat în jur de 3000 de pliante pentru a-mi promova blogul şi am colindat tot Sibiul pentru ca ele să-şi ajungă scopul. Nu era mai simplu să-mi iau un tub de graffiti şi să murdăresc câteva clădiri din centrul oraşului cu link-ul blogului ? Nu avea un impact mai mare? Cu sigurantă că da. Dar nu era moral şi nu mă ajuta cu nimic. Ce a rezolvat prin acest mesaj? Câteva articole în ziare/tv/bloguri? Zeci de poze postate pe facebook? Care este defapt scopul acestui mesaj? Doar satisfacţia simţită când lumea bârfeşte despre subiect, slăvindu-l pe acel “curajos”?

Din primele informaţii primite, am aflat că poliţia a fost sesizată iar cercetările sunt în curs. Dacă se confirmă, revin mâine cu o declaraţie oficială din partea IPJ Sibiu.

Dacă ai ceva de spus, spune!!!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.