Tutorial: Cum să resetezi nivelul cernelei la cartuşele HP


Sistemul CISS versus cartuşele obişnuite https://furios4you.com/2012/03/31/sistemul-ciss-versus-cartusele-obisnuite/         

  Click pe fiecare poză ca să vedeţi ce contacte să acoperiţi

                                    (în funcţie de tipul cartuşului)

Dacă pozele şi materialul video nu te-au lămurit, iată metoda de resetare pas cu pas:

  1. Acoperă cu o bucată de bandă , contactul indicat în poză (cea corespunzătoare cartuşului tău)
  2. Introduce-ţi cartuşul şi lăsaţi imprimanta să-şi realizeze testul.
  3. Scoateţi cartuşul din imprimantă.
  4. Acum acoperiţi celălalt/celelalte contact /e indicat/e în imagine.
  5. Introduce-ţi cartuşul şi lăsaţi imprimanta să-şi realizeze testul.
  6. Scoateţi cartuşul din imprimantă şi dezlipiţi banda de pe contacte.
  7. Introduceţi din nou cartuşul în imprimantă şi verificaţi nivelul cernelei în soft.
  8. Repetaţi această operaţie după fiecare reîncărcare.

P.S : Decât să dai între 8-14 lei pentru o singură reîncărcare într-un magazin specializat, mai bine îţi cumperi 100 ml de cerneală cu doar 10 lei. În cazul meu, 1 litru cu 50 lei 😀

107 gânduri despre „Tutorial: Cum să resetezi nivelul cernelei la cartuşele HP

      1. Salut numele meu este Italo avea un magazin umple din nou cartuș în Brazilia și-ar dori să știu dacă aveți pentru a înlocui contactele ars cartușele HP și una și unde pot găsi materiale și cursos.Obrigado

        Apreciat de 1 persoană

    1. salut. incearca sa stergi contactele cu un betisor de urechi, inmuiat in spirt. atat contactele cartusului cat si contactele in locasul cartuselor din imprimanta. incearca resetarea de pe blog. daca nici asa nu merg inseamna ca s-au stricat cartusele si trebuie sa iti cumperi altele noi

      Apreciat de 1 persoană

    1. INSTRUCTIONS:
      1. Simultaneously press both the X button and the power button and hold
      2. (NOT simultaneously) press BLUE button then GREEN button then GRAY button (in that order)
      3. using blue (or grey) button, scroll-seek to the „information menu” – press OK button
      4. press grey button once for „checksum for relock data input” – press OK button
      5. press (X) repeatedly until you return to the normal main menu
      6. PRINT pentru hp c4480

      Apreciază

  1. am si eu o imprimanta hp deskjet 2050, cartuse 301, stii cumva daca se poate reseta chip-ul? pinii aia de pe cartush nu sunt pozitionati ca in pozele postate de tine, au o pozitionare complet diferita, daca ma poti ajuta astept un raspuns urgent. mentionez ca dupa ce am reincarcat cartusele trag 2 pagini maxim, iese bine apoi din ce in ce mai sters spre deloc

    Apreciază

    1. buna
      am o imprimanta HP4480 multi functionala si mi-am cumparat cartuse negru/300 si color 350;le-am introdus, am scos cateva pagini si la urmatoarea incercare de a scoate cateva foi, mi-arata ca cel negru, e gol si scrie la imprimanta :cartuse incompatibile….cu toate ca am scos vreo 5-10 pagini
      am fost la magazin , si mi-a zis ca e plin cartusulsi ca poate sa fie arse contactele
      Cum sa fac sa pot folosi, avand in vedere ca imi este necesara imprimanta si nici nu dispun de bani, .tot timpul sa cumpar originale. Mentionez ca nu sunt asa de experimentat in ale calculatorului si nici nu stiu unde sa dau sa intru sa vat o resetare si tot ce este legat de impriVa rog frumos, ajutati-ma!
      Cu tot respectul, va multumesc tuturor care vreti sa ma ajutati!

      Apreciază

      1. Salut,
        Cartusele sunt originale? Daca da, cand expira? Trebuie sa fie pe ambalaj data exacta cand acestea expira. E o practica des intalnita prin magazine sa se vanda cartuse expirate:d Cat timp a trecut de cand le-ai cumparata?

        Apreciază

  2. am un cartus pg 40 imprimanta canon pixma ip 1700 se poate reseta?cred ca am facut o prostie am pus tus negru si in cl 41,cel color va multumesc!

    Apreciază

    1. salut, cel negru fata de cel color, are alta vascozitate. cel mai probabil nu o sa va mai mearga cartusul color. cat despre cel negru, incarcati-l cu cerneala iar apoi tineti-l deasupra unei cani cu apa fierbinte. aburul o sa desfunde duzele.

      Apreciază

  3. hp 2050 a invadat piata de cand au aparut la emag si in alte magazine cu 119 ron cu tot cu un set de cartuse noi.cartusele din imprimata hp 2050 ce sunt livrate cu imprimanta nu sunt ,,demo,, sunt hp 301 normale nu xl.NU AU CIP IN INTERIORUL CARTUSULUI !!!!!!!!!!! din aceasta cauza au mai putine contacte pe cartus.bagati cerneala in ele cu o seringa normala pana la epuizarea lor fizica.NU INSTALATI NICI UN SOFT DE PE CD SAU DE PA INTERNET! CAUTATI UN DRIVER CRUD SIMPLU!NUMAI DRIVER-UL FARA NICI UN SOFT SUPLIMENTAR! SAU PUTETI BAGA CD-UL ORIGINAL LIVRAT CU HP 2050 SI ;;DIRECTIONATI XP-UL SA CAUTE DRIVERELE PE CD;;ATAT ! DUPA CE S-A INSTALAT IMPRIMANTA SCOATETI CD-UL AFARA.EXISTA POSIBILITATEA SA FIE UN ,,CIP,, IN IMPRIMANTA DESI MAI LUCREZ INCA LA DEPISTAREA LUI.CERT ESTE CA IN CARTUS NU ESTE NICI UN CIP.IMPRIMANTA ORICUM VA LISTA CHIAR DACA APARE MESAJUL DE ATENTIONARE CE INDICA GOLIREA CARTUSELOR ! SUCCES !

    Apreciază

    1. hp deskjet 3070A . eu am o imprimanta hp deskjet 3070A am facut o gaura in partea superioara a cartusului , am bagat ceva cerneala cu o seringa si am astupat gaura cu silicon , functioneaza si fara cip doar ca apare pe ecran ca nu am cartuse originale si ca se poate strica imprimanta , am bifat ca sunt de acord si merge fara nici o problema chiar si fara cip . multa atentie la cantitatea de cerneala , daca pui prea multa curge in imprimanta .

      Apreciază

  4. Am incercat tutorialul (dar la mn e problema cu ambele cartuse) si nu imi scoate foaia aia . Nush ce sa fac :(( Am pus banda unde trebuia dar tot gol imi apare si plus de asta si dak ii dau comanda print nu imi printeaza nimik . HELP !!! Am nevoie urgenta de imprimanta :((:((

    Apreciază

  5. La mine nu face nici un test cand introduc cartusul 😦 . Mai am un cartus cu care merge imprimanta insa tusul e intarit in cartus si nu scoate negu 😦 Ce sa fac sa pot sa-l resetez pe cel cu probleme ? Am urmarit tutorialul tau insa nimic. (de 10 ori l-am repetat)

    Apreciază

  6. Multumim pentru informatii.Chiar au fost utile.Sa va rasplatesca Dumnezeu bunavointa de a impartasi si altora aceste secrete ce ne scutesc de niste banuti la vremurile acestea.Va iubesc crestineste , evident!!!!

    Apreciază

  7. Buna,
    Am o imprimanta hp 2050A si nu mai recunoaste cartusul 301. Stie cineva cum se poate rezolva problema asta daca se poate rezolva cumva. Nu as vrea sa cumpar altul nou ca pe urama sa am iar probleme cu ea. ms mult. astept raspuns

    Apreciază

  8. eu am o imprimanta hp f2180 dar palpaie lumina la culoare la imprimanta si fac pasi ce ii arati si nu face tesul nustiu ce are cine ma poate ajuta

    Apreciază

  9. Salut, mi-am cumparat o imprimanta HP Deskjet 1050A si as vrea sa stiu dupa care poza trebuie sa ma iau pentru a reincarca cartusul. Mutumesc.

    Apreciază

  10. Contactele initial acoperite se descopera inainte de etapa urmatoare sau raman acoperite? NU am reustit sa-mi dau seama care imagine de ploturi pentru care tip este. Sa urmaresc configuratia ploturilor de pe cartusul meu cu cea din imagine apoi sa urmez pasii? Daca cartusul color din multifunctionala (hp c5200) dupa reumplere determina un mesaj de genul „cartus incompatibil ..” inseamna ca este necesara resetarea nivelului catususlui conf. procedura sau cartusul este stricat? Se poate strica in cursul refilului? Multumesc

    Apreciază

  11. Salut, sper sa ma poti ajuta. Am un HP deskjet 2050 cu cartuse 301, dupa ce am terminat primele cartuse cu care a venit imprimanta a durat vro 6 luni pana sa incerc sa reincarc cartusul de negru, l-am incarcat si mergea in hopuri (scotea o pagina si apoi nu mai scotea) am zis ca e din vina mea ca am lasat sa se usuce buretele din cartuse si de aia. Am luat cartuse noi, originale HP, imprimanta le-a recunoscut imediat si a functionat perfect vro 60 de pagini text dupa care surpriza, „low ink”. am incercat sa il incarc usor cu seringa si iar merge in hopuri. imi da si eroare pe imprimanta ca nu recunoaste cartusul de negru. Mirarea cea mai mare a fost cand scos o jumatate de pagina cu scris gri 80% scale si mi-a scos fara probleme. De atunci am scos 60-70 de pagini si merge bine pe gri, dar pe negru nu scoate nimic. Ce naiba sa ii fac cartusului ala, ca nu stiu cat mai rezist cu ea asa.

    Apreciază

  12. buna. am un HP Photosmart B010a cu cartus negru 364 caruia i-am pus cerneala, a scos imediat cateva foi, iar a doua azi nu am mai vrut sa scoata nimic. se aude ca imprima, dar pe foie nu iese nimic.va rog ajutor, urgent!
    multumesc anticipat!

    Apreciază

  13. Buna, am un HP Photosmart C4780 cu cartus negru 300XL, caruia i-am pus cerneala, insa fara niciun rezultat. Se aude ca imprima insa scoate foaia alba. Nu afiseaza nicio eroare, insa nu imprima. Ce pot face? Va rog ajutor urgent!!! Multumesc frumos!

    Apreciază

  14. Am un HP Photosmart C4280 cu cartuș 350 pentru negru și 351 pentru color. Spune-mi te rog cum să resetez cartușele după refil. Pe banda cu contacte sunt 4 coloane verticale și încă un nr de 5 contacte în partea de sus. Mulțumesc anticipat!!!

    Apreciază

  15. Buna ziua! Am si eu o imprimanta cu care am probleme! Un HP Deskjet 720C de care am fost extrem de multumita desi e tip vechi. Dar acum s-a terminat cerneala pe care tot eu am mai incarcat-o de vreo 3 ori cu seringa, insa de data aceasta nu se mai stinge becul de avertizare a cernelii.Pur si simplu nu imprima. Cum as putea sa fac sa se stinga becul acela rosu ca sa pot imprima din nou?
    Multumesc!

    Apreciază

  16. Salut,
    Am incercat si eu exact cum ai facut tu, dar mie nu imi face testu imprimanta, pun cartusu inapoi ridic usita si numa imi trage cartusu intr-o parte nu imi face nici un test.
    Oare sti de ce?

    Apreciază

  17. Am o imprimanta HP Deskjet F4580, imi da eroare de cartus gol pentru negru. Vad ca pinii prezentati la inceput nu se potrivesc, nu am 3 cartuse sa incerc metoda cu 3 cartuse. S-a reusit ceva cu resetarea acestora? Consumabilele sunt HP 300.

    Apreciază

  18. HP5610 are cartus 27 si merge resetarea multumim pentru tutorial.Cartusul color,hp22 inca nu l-am incarcat dar sunt sigur ca va merge resetarea.Toata stima!

    Apreciază

  19. Bună seara! Am un HP 4480 și ieri mi-a apărut ,,incompatibile print cartdridge”. Mi-am zis că deja este cazul să cumpăr una nouă și…surpriză! îmi apare același lucru.Folosesc cartuș 350 (la cel negru). Aștept un răspuns, dacă se poate.

    Apreciază

  20. Buna am o imprimanta hp 3515 se poate reseta? Am cartus 650 l-am reincarcat si imi da mesaj ca nu il recunoaste si nu pot printa cu el. Multumesc

    Apreciază

    1. nu se poate reseta dar am un sistem ciss care se poate monta pe el cu o smecherie daca te intereseaza intre pe okazii.ro si cauta pe tocmai imprimanta hp 3515 ireless jud. sm si da un e-mail.
      se poate si reincarca dar doar o singura data.

      Apreciază

  21. Nu va mai agitati fratilor ! Nu vedeti ca FURIOS4YOU evita raspunsul in legatura cu incarcarea cartuselor 300, 301, etc…Ori nu stie, ceea ce ar fi normal sa recunoasca, ori e vrajeala !

    Apreciază

    1. LA HP 350 AM REUSIT SA LE REINCARC DE CATEVA ORI PANA AM UITAT SI SAU USCAT, TREABA E IN FELUL URMATOR:
      1) se scoate din prize imprimanta
      2) se scoate cartusul sau cartusele fara a atinge conexiunile
      3) se reincarca cartusele respectand instructiuniile( se gasesc tutorial cum se reincarca un cartus cu cerneala)
      4) cu o solutie speciala care se cumpara odata cu setul de reincarcare se curate capul de imprimare
      5) se pun cu grija la loc
      6) se conecteaza imprimanta si se poate printa .

      Apreciază

  22. Am o imprimanta hp 2545. Am cartus 650 reincarcat si imi da mesaj ca nu il recunoaste!!
    Am cumparat unul nou si este la fel. Nu il recunoaste.
    Ajutati-ma va rog.

    Apreciază

  23. Rog o solutie pentru hp 1050 j410, dupa reincarcarea cartusului negru 301 listeaza cu dungi sterse orizontale. Orice am facut – aliniere, curatare cartus nu merge, listeaza la fel cu dungi sterse. Stie cineva o rezolvare? Cu respect.

    Apreciază

  24. Bună ziua, Eu am o imprimantă Epson 405 la care am adaptat un sistem Ciss. După o perioadă de aprox 2 ani, in timpul unei printări, brusc, n-a mai printat negrul.Rezervorul e plin, dar am impresia că e înfundat, nu mai circulă cerneala. Celelalte culori funcționează. Ce credeți că se poate face? Mulțumesc!

    Apreciază

    1. La sistemul ciss ai acolo la recipiente niste filtre pentru aer. Scoate filtrul de la culoarea neagra si spala-l. Lasa filtrul la uscat si gata. Daca nici asa nu merge, „maseaza” putin furtunasul sau ridica toate rezervoarele putin peste nivelul imprimantei. Maxim 2 secunde ca altfel curge cerneala in imprimanta. Succes

      Apreciază

  25. Am o imprimanta HP 1510 si imi da urmatoarea eroare: Ink cartridge failure. Am incarcat cartusul cu seringa, a mers cateva luni, dar acum nu stiu ce sa-i mai fac. Trebuie cumparat altul sau exista alta alternativa? Multumesc!

    Apreciază

  26. Salut … am o imprimanta Canon PIXMA MG3550,am reincarcat cartusul, am scos 3 pagini si nu a mai mers,l-am reincarcat si tot imi arata ca gol cartusul……o resetare cartusului, ma poate ajuta cineva ……URGENT va rog frumos

    Apreciază

  27. Buna, am o intrebare, am incarcat cartusela laHP C4485, printerul nu-mi arata vre-o gresala dar nu-mi coloreaza. cartusele sunt noi, le am procurat acm 3 zile, le-am incarcat din nou, ce sa fac?

    Apreciază

  28. Cum resetez cartusele la HP 2515? Arata ca sunt goale dar si semnul exclamarii. Am CISS dar nu mai recunoaste negrul. Contactele sunt curate si la cartuse si la imprimanta. Am scos-o din priza si o ora dar nu merge. Daca scot negrul de 4-9 ori, la un moment dat printeaza doar o foaie sau un set (una dupa alta) dar cand se opreste iar nu mai merge. 0730-793542 Mersi.

    Apreciază

  29. salut. cartusul de negru(338) pentru un C3180/3100 nu mai este recunoscut de imprimanta. probabil s-au terminat paginile pentru care a fost setat cipul, intrucat mai are cerneala. cum fac sa resetez memoria imprimantei? multumesc.
    PS: de cand cu windows 7,8 si 10, softul nu mai este compatibil cu Solution Center de la HP, deci nu pot intra acolo. Imprimanta merge dar din setarile automate ale Windows-ului.

    Apreciază

  30. salut am o problema .D am cumparat 2 cartuse …. dar nu sunt bune nu le recunoaste imprimanta … nu asta e problema problema e ca eu am scos acel tush si l-am bagat in cea originala si imi zice ca ca trebuie sa introduc cartus eu nu am cartusul cum ai tu in schita daca m-ai putea ajuta sa-mi zici care din acele cipuri trebuie sa le acopar 😀 acestea sunt cipurile alea ( contactele) http://prntscr.com/a71968

    Apreciază

  31. Buna ziua ! Eu am un multifunctional HP 3636 si am facut rifil la cartusul negru 652. Cum ar trebui sa fac resetarea cartusului ? Fara resetare, imprimanta nu mai listeaza paginile, ci doar cateva puncte negre pe toata suprafata paginii. Multumesc anticipat !

    Apreciază

  32. Salut, am o imprimanta hp deskjet ink advantage 1515 cu cartuse de 650,dar am cumparat cartusele noi, si le-am pus in imrpimanta si mi se aprind ambele beculete, de ce?? Ma poti ajuta, te rog. Multumesc anticipat

    Apreciază

  33. Salut! Am 2 imprimante hp 2050 de mai bine de 5 ani, si incarc cartusele black cu seringa (nu am nevoie de color)…hp 301, rezista sute de incarcari, daca le faci cum trebuie si folosesti constant imprimanta. Nu ma deranjeaza ledul de avertizare ink level si nici mesajele aplicatiei hp,le ignor 🙂 Am cumparat 1 litru de tus Ink-mate HIMB-765A si inca mai am o treime din bidon, a expirat acum 2 ani dar merge inca 🙂 Totul e sa incarci cu seringa 10 ml si sa scoti mai mult de jumate cu dispozitivul de reincarcare (suportul de plastic cu cauciuc in zona duzelor capului de printare si o seringa banala). Sunt sigur ca merge metoda asta si cu alte cartuse. Succes!

    Apreciază

  34. Am HP 6310, cam veche, nu am folosit-o vreo 3 luni. Am cumparat cartuse noi si la aliniere imi apare”suport blocat”, deschideti usa si inlaturati blocarea…Am deschis usa, cu lanterna nu am hasty mimic suspect. Va rog sa ma ajutati!!!. Cu stima Aurel Vesa

    Apreciază

Dacă ai ceva de spus, spune!!!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.