Oraşul Cugir- Violarea intimităţii sau supraveghere publică?


Am primit acum câteva zile pe mail-ul furios4you@gmail.com un filmuleţ destul de interesant. În materialul video se văd anumite zone din Cugir, filmate probabil prin intermediul unor camere de supraveghere.

Iată mesajul primit:

“Buna

Ti-am citit blogul si am vazut ca multa lume il citeste. De asemenea am vazut ca ai tratat cateva probleme si subiecte din orasul Cugir. Vreau prin acest email sa iti dau cateva indicii sau informatii cu privire la monitorizarea ilegala si imorala a acestui oras. Dupa marea perchezitie din data de 26 Mai,  politia impreuna cu alte organe abilitate, au montat un numar de 18 camere in diferite locatii din Cugir. Aceste locatii sunt binenteles secrete iar camerele bine ascunse. Am aflat de acestea de la un prieten politist, care lucreaza surpriza, chiar in acel birou de unde se monitorizeaza totul. O data am fost acolo in birou desi nu aveam voie. La usa am lasat toate obiectele electronice. Au vrut sa las si telefonul mobil dar i-am convins ca trebuie sa primesc un apel important de la sotie. Fara prea multe batai de cap, prietenul meu politist mi-a dat ok-ul sa intru. Cand am intrat am ramas blocat, pe 6 monitoare erau erau imagini live din Cugir. M-am facut ca vorbesc la telefon dar defapt eu filmam monitoarele. Pentru a nu-i face probleme prietenului meu nu voi zice nimic despre acele locatii din care am vazut imaginile. Iti trimit filmuletul realizat. L-am editat in asa fel incat sa nu fac probleme prietenului meu politist. Sper sa tragi un semnal de alarma iar acele camere sa dispara.

Cu stima, prietenu unui politist”

Acum, ce să cred? Că poliţia a montat zeci de camere de supraveghere sau că mail-ul primit are rolul de răzbunare? Poate chiar asupra „prietenului” poliţist. După ce am văzut materialul video, am ajuns la concluzia că e pe bune. Materialul video pare autentic. Am indentificat câteva locaţii din Cugir şi sunt curios dacă chiar există acele camere.

Sursele mele din Primăria Oraşului Cugir fie au negat fie nu au dorit să comenteze subiectul. Totuşi cineva a zis aşa: “Dacă au fost puse, au fost puse pentru siguranţa cetăţeanului”

Sursele mele din Poliţia Oraşului Cugir nu au dorit să comenteze subiectul.

Binenţeles că aceste surse sunt neoficiale. Pentru păreri oficiale mai trebuie să aştept puţintel.

Voi ce credeţi? Este materialul video autentic? Dar mesajul primit?

3 gânduri despre „Oraşul Cugir- Violarea intimităţii sau supraveghere publică?

  1. In Londra sunt cateva milioane, avand in vedere ca fiecar tren/autobuz are cel putin 4-5 camere pe langa cele de pe strazi.
    Dar sa revenim la oile noastre. Normal in tarile civilizate camerele de supraveghere sunt anuntate(CCTV(close circuit televison) in operation).

    Apreciază

Dacă ai ceva de spus, spune!!!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.