DOCUMENTE SECRETE: Tu deşteaptă, restul proşti!!!


Mare e grădina ta Doamne şi-ai lăsat uşa deschisă.

De obicei nu-mi stă în caracter să fac lumea de cacao, binenţeles cu argumente şi dovezi, dar o duduie a întrecut măsura. Posesoarea ghipsblogului http://umardecenusa.wordpress.com/ îşi dă aere de vedetă, de mare jurnalistă şi chiar de prea mare luminată în ale literaturii. După zeci de încercări nereuşite de a scrie poezie sau proză (a se vedea pozele de la final), stimabila a ajuns la următoarea concluzie şocantă: “Sunt singura deşteaptă, restul proşti”. Astfel pe ghipsblogul ei apar diverse rânduri ca: Mă simt minunat de când nu mai public pe niciun site de (așa-zisă) literatură.
Mă bucur că mi-am dat seama de reala valoare (0) a unor editori, redactori ce ori fi ei, de pe siteurile astea.
Siteuri foarte slabe de asemenea… 
Adică fără nervi, fără frustări, fără păreri deplasate etc.” sursă text http://umardecenusa.wordpress.com/

I-am scris şi eu un mic comentariu la aceste rânduri:  “sau scriitori jalnici!nu?” Desigur nu a fost aprobat. De ce? Păi nu era pozitiv.

DA DA stimabilă, se dă sursa fiecărui text care nu e creaţie proprie doar că din pozele de mai jos se pare că nu cunoaşteţi acest termen, “sursă….”


Vedem astfel că după ce un redactor de la o revistă online a solicitat menţionarea sursei, stimabila a sărit ca arsă de acid. E munca ei, e creaţia ei, timpul şi meseria ei. De ce să-i furi muncă intelectuală? Nu ai ce posta? Fă tu ceva original dacă te dai mare intelectuală.

În percepţia ei toţi sunt proşti şi doar ea deşteaptă. Astfel aruncă cu noroi în editori,redactori sau poeţi pe care-i asociază cu valoarea 0. Mai mult afirmă despre site-uri că sunt slabe. De aceea publică acolo poeţi care au fost premiaţi sau diferiţi oameni de cultură? Din cauza că sunt slabe. Trezeşte-te stimabilă!!!

urăsc metroul pentru că de fiecare dată când îl aștept îmi imaginez cum ar fi să sar în fața lui.

mă ruinez singură” sursă text http://umardecenusa.wordpress.com/

Cred că dacă te-ai arunca, restul călătorilor şi-ar lua popcorn şi cola. Însă afirmaţia cu “mă ruinez singură” e cât se poate de adevărată şi te felicit pentru sinceritate. Binenţeles că după ce o să citeşti acest articol o să-ţi treci din nou blogul pe privat.

Sunt multe de zis dar mă opresc aici. Nu vreau să-mi transform blogul într-un tabloid. Totuşi colecţia de poze de mai jos este fenomenală.

P.S: După părerea ta, comentariile care vor urma la acest articol sunt scrise de mine şi de pe aceelaşi ip. Dar ce vorbesc eu, toate comentariile existente pe toate site-urile de literatură sau de pe blogul tău sunt scrise de mine. Asta binenţeles în viziunea ta posibil bolnavă.

20 de gânduri despre „DOCUMENTE SECRETE: Tu deşteaptă, restul proşti!!!

  1. vai ce poezie scrie. mi-e rusine ca e romanca ca si mine. afara din tara asta cu poetii astia nascuti peste noapte. au numai aere de pitipoance si se cred destepte. bravo pentru articol. comentariu scris tot de tine

    Apreciază

  2. asta-i dusa cu parapanta… auzi fra ca daca stii sa scrii in romana esti poet…..
    azi maine vreun volum de-al ei de poezii cu un titlu in genul :”Ploua afara si ce-i” va fi bestsellerul Romaniei…. bravo emilia imi vine sa ma fac chinezoaica sa nu-ti mai inteleg tampeniile

    Apreciază

  3. adica cum de tine? daca suntem frati avem trasaturi comune…deci pot si eu sa zic ca fata asta scrie niste poezii mai varza decat scriau dadaistii si ei macar trageau la sorti cuvintele 😉

    Apreciază

  4. Dan un jurnalist adevarat nu ar scrie nici macar pe blog un articol in care sa lase subiectivitatea sa zburde ca aici. Ce ar fi daca as da pe blog in fiecare om cu care nu ma inteleg? Crezi ca as avea ceva de castigat? Eu cred ca blogul de calitate nu e locul conflictelor personale. Fiecare e liber sa scrie ce vrea .Si tu si ea. Dar credeam ca blogul tau vrea sa fie mai mult unul de presa nu de razbunare. Se spune ca razbunarea e arma prostului. Deci nu fa din cuvant o arma pentru conflict. Poti sa faci lucruri mai bune cu cuvintele decat ce ai facut aici. Hai cu subiecte interesante!

    Apreciază

    1. nu e razbunare.era catalogat articolul ca razbunare daca vorbeau urat sau nu prezentam dovezi. astfel un articol bine documentat, argumentat si adevarat este o pura investigatie jurnalistica. si hai sa fim seriosi, cati jurnalisti nu critica pe blog? sa-i numim jurnalisti neprofesionisti? eu niciodata nu o sa pup lumea in fund asa cum stimabila si multi altii o fac. astfel vedem ca un jurnalist nu scrie doar positiv ci si negativ. asta daca situatia o cere. nu cumva vroiati sa scriu positiv daca nu aveam ce?

      Apreciază

  5. Salut.

    O să-ncep prin a specifica faptul că nu vă cunosc pe niciunul. Adică nici pe tine şi nici pe fata în cauză. Am ajuns pe pagina asta deoarece am găsit blogul la secţiunea „bloguri cu creştzeri rapide” etc.
    Bun. În primul rând, lumea literară e ca o haită de lupi înfometaţi. Se atacă între ei pentru orice. Dacă poeziile de mai sus (cam vechi totuşi – poate fata şi-a schimbat şi stilul între timp) au comentarii negative nu înseamnă că sunt proaste. Asta doar dacă n-ai mai citit poezie de la liceu (Eminescu şi alţii). Dar aşa se scrie azi. Asta e poezia modernă. De exemplu, m-am documentat şi am aflat că fata a câştigat şi premii cu poezia ei. Iar eu, ca profesor de litere, spun că sunt bune.
    Despre atitudinea ei n-am nimic de comentat. S-ar putea să fie îndreptăţită. Oricum, nu se procedează aşa. Adică e josnic ceea ce faci aici. Fiindcă este evident că în felul ăsta ai vrut să plăteşti nişte poliţe mai vechi. În al doilea rând nu e frumos, ca bărbat, să te înjoseşti în halul ăsta.
    Numai bine!

    Apreciază

    1. Salut.
      nu-i contesta nimeni talentul sau poeziile scrise. dar modul ei de a arunca cu noroi in alti oameni este demn de reclamat. cred ca am fost prea modest si „geamantan” in exprimare. sa nu mai vorbim de premiile ei, care stie toata lumea cum au fost luate. apropo de afirmatia ta „nu se procedeaza asa” tind sa te contrazic. Atata timp cat nu stai in banca ta si te dai singura desteapta iar pe restul ii faci prosti, atunci automat trebuie sa te astepti la critici. Multumesc pentru mesaj! Numai bine si tie

      Apreciază

      1. Ia spune-mi tu cum s-au dat premiile alea. Nu de alta, dar îi cunosc personal pe membrii juriului care au făcut-o (măcar la unul dintre ele).

        Oricum ai spune-o, tot ca o răzbunare ieftină sună. Părerea mea.

        Apreciază

      2. nu s-au dat proportional cu valoarea poeziilor. si nu vreau sa-mi transform blogul in camp de batalie. nici cu dumneavoastra nici cu ea. daca cititi restul continutului de pe blog o sa vedeti ca e primul articol de genul acesta.

        Apreciază

Dacă ai ceva de spus, spune!!!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.