Un tractor împingea voios o…..remorcă



Voi începe articolul cu definiţia din DEX a cuvântului remorcă:

remorcă – vb. I. Tranz. A trage după sine legat (cu un cablu) un vapor; a târî cu sila; a ataşa pe cineva unui grup. [Prez. ind. şi: remórc] – Din fr. remorquer. REMÓRCĂ, remorci, s.f. 1. Vehicul fără autopropulsie, tras de un vehicul motor şi destinat transportului de persoane sau de mărfuri.

Astfel aflăm că remorca trebuie trasă şi nu împinsă pe drumurile naţionale. Acum lumea o să sară cu gura pe mine că doar atunci când dai cu spatele defapt împingi remorca. Corect, o împingi dar atunci remorca este cuplată în spatele tractorului sau a altui utilaj iar distanţa de deplasare este mică. Astăzi trecând pe lângă un tractor observ că el nu trăgea remorca ci o împingea, ea fiind cuplată în faţa tractorului. Acest lucru (cel puţin din perspectiva mea) este ilegal şi periculos tocmai din cauza neputinţei de a controla direcţia remorcii. Dacă remorca este cuplată în spatele tractorului atunci la virajele efectuate remorca preia traiectoria tractorului şi totul e ok dar atunci când ea e cuplată în faţă, direcţia remorcii nu mai poate fi controlată corect şi precis din cauza sistemului de prindere. Să nu mai punem faptu că a încurcat traficul mai bine de 10 minute, timp în care a încercat diverse manevre de controlare. Operaţiunea “remorca” a blocat şi trotuarul pe care circulau pietoni. Un trecător (mai vorbăreţ din fire) a fost nevoit să-şi pună viaţa în pericol, traversând pe carosabilul intens circulat.

3 gânduri despre „Un tractor împingea voios o…..remorcă

  1. Am mai vazut asa, dar la tara cand nu putea sa bage remorca incarcate in ogradacu tot cu tractor ca nu avea pe unde iesi inapoi tractorul…si o cupla in fata si intra doar remorca ..dar asa n-am mai vazut…sa incurce traficul.

    Apreciază

Dacă ai ceva de spus, spune!!!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.