UPDATE: “Drepturile de autor” sau “Bătaie de joc faţă de autor”


UPDATE: Sincer nu mă aşteptam la un asemenea răspuns. Mi-a plăcut şi asta atestă profesionalismul acestor oameni. Nu este  vina lor că anumite persoane trag echipa în jos.

http://medicaacademica.ro/

Iată emailul meu şi răspunsul primit de la redactorul şef

Bună seara,

„Vă scriu acest mesaj pentru a vă atrage atenţia asupra materialului publicat de redacţia dumneavoastră la următorul link http://medicaacademica.ro/2011/02/24/date-ale-pacientilor-publicate-de-medici-de-familie-pe-internet/. Textul preluat este puţin modificat şi publicat cu numele Florin Pupaza fără a se menţiona sursa blogului https://furios4you.wordpress.com . Vă rog ca în cel mai scurt timp să retrageţi sau să completaţi articolului cu sursa respetivă dar şi cu scuzele de rigoare.Vă readuc aminte că aceste texte sunt protejate de Legea nr. 8/1996 dar şi de completările ei privind conţinutul autentic şi protejat de autor. Aştept răspuns.”

Răspunsul lor

„Sunt Delia Budurca, redactorul sef de la Medica Academica, am vazut pe facebook ca ai postat o reactie la stirea cu datele pacientilor pe net.
Vreau sa spun ca imi pare rau, redactorul nostru Florin Pupaza mi-a trimis-o ca fiind a lui. Modificarile de text imi apartin, cand am editat stirea.
Dat fiind ora tarzie (e 11 seara), nu pot sa il sun acum sa ma lamuresc cum si de unde a copiat-o.
As vrea sa-ti spun, de asemenea, ca de azi dimineata am incheiat colaborarea cu el, iar acest eveniment regretabil nu vine decat sa confirme acest lucru.
In concluzie, vom scoate stirea, ori, daca esti de acord, o vom relua citand sursa. Te rog sa-mi confirmi sursa originala, pentru ca din cauza acestui obicei, deja impamantenit la noi, e greu de urmarit paternitatea unor informatii.
te rog suna-ma pentru ca e usor sa arunci cu noroi, dar poti nimeri si oameni onesti care muncesc din greu pentru informatii de calitate, asa cum inteleg ca faci si tu, si un nume de revista pe care mi-l doresc respectabil.”

O să încep prin a recunoaşte că watermark-ul agresiv pe care il folosesc nu este estetic şi uneori chiar strică poza dar vă rog să înţelegeţi că sunt nevoit. E munca mea, timpul meu pierdut pe teren şi zecile de texte care îmi aparţin. Binenţeles că pe internet este la modă ca totul să fie preluat dar nu şi “sursat”. Adică iau un text total sau parţial de pe un site şi îl public cu numele meu. Este furt pe faţă, o palmă trasă autorului care a creat acel text dorind să transmită cititorilor ceva autentic. Astfel după scandalul media în care anumiţi medici au pus zeci de date confidenţiale ale unor pacienţi  pe internet, am monitorizat atent mass-media şi le-am publicat link-ul către articolul lor. După ce am vorbit întreaga zi cu jurnaliştii de la Realitatea, Antena 1, Pro TV, Adevărul şi Televiziunea Severin, mi-am cam făcut o idee despre materialele care or să apară. Astfel după publicarea link-urilor, găsesc ceva foarte tare!!! Site-ul Medica Academica http://medicaacademica.ro/2011/02/24/date-ale-pacientilor-publicate-de-medici-de-familie-pe-internet/ a uitat să menţioneze sursa.Doar a modificat câteva cuvinte apoi l-a publicat cu numele Florin Pupaza. Binenţeles că atunci când furi conţinut intelectual te asiguri că ai dezactivat posibilitatea de postare a comentariilor. Doar nu ar vrea autorul hoţoman să fie cumva acuzat de furt intelectual. RUŞINE.

Să vedem textele:

Cuvintele îngroşate şi înclinate (bold şi italic) sunt cele modificate de el

1.Textul lui

Zeci de evaluări de sănătate realizate de medicii de familie circulă libere pe internet. Baza de date este parţială şi conţine doar pacienţii unor medici care din neştiinţă sau din neglijenţă le-au urcat pe programe de file sharing, gen DC++, ODC sau APEX. Odată partajate (share), fiecare utilizator le-a putut descărca şi deschide, aflând date personale despre pacienţi – date ca CNP-ul, data naşterii, adresa, numărul de avorturi făcute, bolile avute, tipul nutriţiei, consumul de alcool sau tutun, greutatea, înălţimea, dar şi concluziile medicului.

2.Textul meu

Zeci de evaluări de sănătate realizate de medicii de familie circulă libere pe internet. Baza de date este parţială şi conţine doar pacienţii unor medici care din prostie sau neglijenţă le-au “şeruit” (share) pe programele gen ODC sau APEX. Odată puse la share fiecare utilizator le-a putut descărca şi deschide, aflând astfel date persoanale şi intime despre anumiţi pacienţi. Date ca CNP-ul,data naşterii,adresa domiciliară,numărul de avorturi făcute,numărul de boli avute, numele bolilor,tipul nutriţiei,consumul de alcool sau tutun,greutatea,înălţimea dar şi concluziile medicului. Toate acestea sunt free acces.

3 gânduri despre „UPDATE: “Drepturile de autor” sau “Bătaie de joc faţă de autor”

  1. Observ ca tot nu este link catre tine si nici o precizare de fel, plus de asta vad ca la poll-ul deschis de tine 40% ( 4 voturi ) vor sa copie de pe net fara griji.

    Interesanta mentalitate sa tot furi :))

    Apreciază

Dacă ai ceva de spus, spune!!!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.