Cartea “Documentare în jurnalism” a fost lansată la Facultatea de Jurnalistică din Sibiu


Facultatea de Jurnalistică din Sibiu a găzduit Luni,31 Ianuarie, lansarea cărţii “Documentare în jurnalism”. Cartea este coordonată de profesorul Ilie Rad de la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj Napoca.

La aceelaşi pupitru au mai fost prezenţi, Decanul Facultăţii de Jurnalistică din Sibiu, prof. univ. dr. Ion Dur şi Bogdan Hrib, directorul Editurii Tritonic. Cartea conţine 24 de texte foarte importante, semnate de nume importante ale jurnalismului din România.

„Cartea abordează un subiect de mare importanţa, anume documentarea. Ce este mai important decât să te documentezi şi dacă e vorba de jurnalism cu atât mai mult” Decanul Facultăţii de Jurnalistică, Ion Dur.

“Tritonic vine ca de fiecare dată aducându-vă carţi. Avem o foarte bună colaborare cu Universitatea Lucian Blaga dar şi cu Universitatea Babeş Bolyai.” a afirmat Bogdan Hrib, directorul Editurii Tritonic în discursul său.

“Pe vremuri documentarea era mult mai serioasă pentru că nu aveam la dispoziţie internetul. Pe vremuri fiecare redacţie avea propria ei bibliotecă, astăzi nu ştiu câte mai au aşa ceva” a mai adăugat acesta.

“Nu este o carte scorţoasă, academică, ci sunt nişte articole foarte frumos scrise, bine documentate şi selectate.”

Tot profesorul Ilie Rad a exemplificat un articol, care trimis la secţia de documentare a fost corectat şi retrimis spre rescriere. După aceea textul intră din nou la secţia de documentare până când toate informaţiile sunt corecte.

“DECÂT SĂ DAI O ŞTIRE NEDOCUMENTATĂ, MAI BINE SĂ NU O DAI” i-a sfătuit profesorul Ilie Rad pe jurnaliştii prezenţi.

Tot în carte “Documentare în jurnalism” este făcută o comparaţie între un reportaj cenzurat şi unul alcătuit exact aşa cum evenimentele au avut loc. Cartea are menirea de a arăta necesitatea unei documentări intense. Tot în cadrul discursului, profesorul Ilie Rad a dat trei exemple de articole în care documentarea a fost “praf”, schimbând total rolul şi mesajul evenimentului. De aceea orice articol scris trebuie să fie foarte bine documentat pentru a relata cât mai bine evenimentul.

Un gând despre „Cartea “Documentare în jurnalism” a fost lansată la Facultatea de Jurnalistică din Sibiu

Dacă ai ceva de spus, spune!!!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.